Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 22 november

Alkmaar, 22-11-2010 o 15.00 uur

Brandstichting

Westwoud, zondag 21 november

Op zondagmiddag omstreeks 12.40 uur werden brandresten ontdekt bij een woning aan de Dr. Wijtemalaan in Westwoud. Onbekenden hebben in de loop van de nacht, vermoedelijk tussen 02.00 en 03.00 een stapeltje oude kranten tegen de gevel van de geheel houten vrijstaande woning en tegen een toegangspoort gelegd. Het vuur is gelukkig vanzelf weer uitgegaan. Aan de woning en het hek is schade ontstaan.

Brandstichting (2)

Heerhugowaard, zondag 21 november

Op zondagavond omstreeks 20.00 uur bleek een bromscooter in brand te staan op een schoolplein aan de Taxuslaan in Heerhugowaard. Onbekenden hebben de bromfiets tegen de school aangezet en in brand gestoken. De bromfiets brandde geheel uit. Aan het schoolgebouw ontstond schade aan een raam. De eigenaresse van de bromscooter, die nog niet op de hoogte was van de diefstal van haar brommer, en het schoolbestuur doen aangifte.

Aanrijding met letsel

Grootebroek, zondag 21 november

Op zondagavond omstreeks 21.15 uur raakte een 36-jarige man uit Wervershoof gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Raadhuislaan in Grootebroek. De man reed op een bromfiets en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij kwam in de berm tot stilstand tegen een betonnen paal. De man werd voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Het slachtoffer bleek alcohol te hebben gebruikt. In het ziekenhuis werd bloed van de man afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Alcoholcontrole

Regio, maandag 22 november

De controle op alcoholgebruik in het verkeer is een van de speerpunten van de politie. Te veel mensen raken door alcoholgebruik betrokken bij aanrijdingen waarbij soms zwaar gewonden of doden te betreuren zijn. De alcoholcontroles worden vaak uitgevoerd tijdens reguliere politiesurveillances waardoor iedere weggebruiker de kans loopt gecontroleerd te worden, op ieder tijdstip en op iedere plaats. In de nacht van zondag op maandag werden zeven bestuurders bekeurd omdat zij teveel gedronken hadden. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren.

Nieuwe Niedorp- Op maandagmorgen omstreeks 02.40 uur werd op de Trambaan in Nieuwe Niedorp een 29-jarige bromfietser uit Winkel gecontroleerd. Hij blies 750 ug/l. Dat is drieënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar- Op zondagavond omstreeks 19.05 uur werd een 29-jarige Amsterdammer in een bestelauto gecontroleerd op de Kanaalkade in Alkmaar. Hij blies 580 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim zes maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs in te leveren.

Verdachte vlucht naar politie

Alkmaar, maandag 22 november

Op maandagmorgen omstreeks 02.10 uur reed de politie over de Stationsweg in Alkmaar toen er plotseling een man aan kwam rennen, de achterdeur van de politie opentrok en instapte. De man, die onder invloed van drugs verkeerde, was bang omdat hij achterna werd gezeten. Dat klopte overigens. Want een groep mensen, waaronder beveiligingspersoneel, rende achter de man aan omdat deze twee autos had vernield. De verdachte was betrapt toen hij over twee autos heen liep.

De verdachte, een 22-jarige Roemeen, werd aangehouden wegens vernieling. Bovendien had de man een mogelijk vals identiteitsbewijs bij zich.

Rumoer op het voetbalveld

Schagen, zaterdag 20 november

Op zaterdagmiddag werd op het voetbalveld aan de Wilgenlaan in Schagen de wedstrijd SRC2 en HCSC4 gespeeld. De wedstrijd verliep niet geheel naar wens. Als meteen vanaf het begin hing er een gespannen sfeer op het veld. In het team van HCSC leek er ruzie te zijn. Dit resulteerde erin dat de keeper van deze ploeg het al snel voor gezien hield. Even later volgens enkele medespelers uit hetzelfde team. De scheidsrechter besloot hierop de wedstrijd stil te leggen. Na overleg werd de wedstrijd na een tiental minuten weer hervat, maar de sfeer werd er niet beter op. Dit resulteerde in meerdere gele kaarten. Toen een speler een gele kaart kreeg, weigerde hij zijn naam op te geven. Gevolg: een rode kaart. Enkele spelers gingen hierdoor door het lint en vlogen de scheidsrechter aan, die meerdere malen geschopt werd. De wedstrijd werd hierop afgebroken.

Buiten het veld werden nog een tweede en derde persoon mishandeld. Een van hen was bezig met het invullen van het wedstrijdformulier, waarop onder anderen de namen van de spelers staan. Een van de spelers wilde dit formulier wegpakken. Toen de slachtoffers dit wilden beletten, werden zij geslagen.

De politie onderzoekt de juiste toedracht van het incident. Meerdere personen hebben aangeven aangifte te willen doen.

Poging overval op pizzakoerier

Hoorn, zondag 21 november

Zondagavond probeerden twee jongens een pizzakoerier te overvallen op de Reaal. De 21-jarige koerier reed met zijn bromfiets over het fietspad tussen de Dubloen en de Florijn. Hij zag van rechts een scooter aan komen rijden met twee jongens erop. De 21-jarige man vervolgde zijn weg richting de Scheldeweg toen de twee jongens naast hem kwamen rijden. Zij pakten hem bij zijn arm en dwongen hem te stoppen. De koerier kwam ten val en kreeg klappen. De twee jongens wilden geld.

Een voorbijganger die zag dat er iets aan de hand was, liep erheen. Een van de overvallers kwam op hem aflopen en spoot pepperspray in het gezicht van de man. De twee jongens gingen er vervolgens vandoor op de scooter. Er werd niets buitgemaakt. De pizzakoerier liep aangezichtsletsel op. De voorbijganger mankeerde verder niets.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Reaal iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Akersloot, maandag 15 november

Een 15-jarige jongen uit Akersloot heeft bij de politie gemeld dat hij op maandag 15 november omstreeks 21.30 uur is aangereden op de Geesterweg in zijn woonplaats. De jongen fietste op het fietspad naast de Geesterweg, bij de kruising met de Sluisweg, toen hij werd aangereden door de bestuurder van een personenauto. De bestuurder reed door en stopte niet bij het ongeval. Het slachtoffer liep diverse kneuzingen en bloeduitstortingen op. De auto was voorzien van een witte kentekenplaat en reed weg in de richting Hemweg. Eventuele getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding met letsel

Den Helder, maandag 22 november

Op maandagmiddag raakte een 18-jarig meisje uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Sportlaan in haar woonplaats. Het meisje reed omstreeks 13.10 uur op de fiets op de Sportlaan toen zij door nog onbekende oorzaak werd aangereden door een taxi. De 47-jarige, uit Den Helder afkomstige taxichauffeur had het meisje niet gezien.

Vermoedelijk is het slachtoffer tegen het voorraam van de taxi terecht gekomen en vervolgens op straat gevallen. Personeel van een traumaheli werd ingezet bij de hulp aan het slachtoffer. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.