MKB-Nederland



18 november 2010
MKB-Nederland blij met belofte Weekers mkb-beleggingen

Staatssecretaris Weekers van Financiën zal met een eigen maatregel voor een fiscaalvriendelijke behandeling van beleggingen in het mkb komen. MKB-Nederland dringt hier alle langere tijd op aan en is blij met deze toezegging. Weekers belofte volgt op het intrekken van een door PvdA en VVD gesteund wijzigingsvoorstel op het Belastingplan van CDA-Kamerlid Omtzigt. Weekers is het eens met het doel, maar vond die regeling te complex.

MKB-Nederland vindt het belangrijk dat het midden- en kleinbedrijf gemakkelijker aan eigen vermogen kan komen. Bij veel mkb-bedrijven is de vermogenspositie uitgehold als gevolg van de crisis. Dat heeft ook een negatief effect op de mogelijkheden om krediet aan te trekken. Juist vanwege de moeilijke financiële positie van veel mkb-bedrijven vraagt MKB-Nederland de staatssecretaris om snel met een voorstel te komen.

In omringende landen bestaan fiscale faciliteiten voor beleggingen in het mkb al langer en met succes. In Nederland weten mkb en informal investors elkaar mede door het ontbreken van een dergelijke faciliteit nog maar moeilijk te vinden.