Gemeente Gennep


Persberichten

Wedstrijd Klimaatstraatfeest van start
De landelijke wedstrijd Klimaatstraatfeest is op 17 november jl. van start gegaan. Straten strijden hierbij om wie de meeste energiebesparende maatregelen neemt. Hoe beter de actie voor het klimaat, hoe meer punten de straat ontvangt. De 500 beste straten winnen een straatfeest op 14 mei 2011 en de straat met de meeste punten wordt beloond met het superstraatfeest met bekende artiest. Deelnemers in de gemeente Gennep ontvangen de eerste 2.000 punten cadeau. Aanmelden kan via www.klimaatstraatfeest.nl.

In heel Nederland zetten mensen zich - individueel en samen met anderen
- de komende zes maanden in voor een beter klimaat. Achterliggende gedachte van de wedstrijd is dat mensen zich bewust worden van hun energieverbruik. Vaak nemen zij gedurende de wedstrijd blijvende maatregelen om energie te besparen. Dit sluit aan bij het klimaatbeleid van de gemeente Gennep, daarom ontvangen deelnemende straten uit de gemeente de eerste 2.000 punten cadeau.

Deelnemen
Aanmelden voor de wedstrijd kan via de website
http://www.klimaatstraatfeest.nl/. Na aanmelding opent een pagina, met informatie en tips over energiebesparing en informatie over welke buren zich al hebben aangemeld. Op deze pagina kunnen besparingsacties ingevuld worden. Ook kunnen deelnemers precies uitrekenen hoeveel een energiebesparing hen oplevert. Voor de puntentelling geldt: Hoe beter de actie voor het klimaat, hoe meer klimaatpunten. Tot en met 31 maart 2011 kunnen alle straten klimaatpunten verdienen. In april worden controles uitgevoerd in de straten en worden de 500 winnaars bekend gemaakt.

Vorige ronde
De wedstrijd Klimaatstraatfeest is de grootste
energiebesparingswedstrijd van Nederland. De vorige ronde deden meer dan 5.500 straten mee, waaronder zeven uit de gemeente Gennep. De Aaldonksestraat won de vorige ronde en vierde feest op 28 mei 2010 met een budget van 500 euro aan supermarktbonnen en een feestpakket. De bewoners hebben onder meer zonnepanelen besteld en ledlampen ingedraaid. Ook deden ze mee aan de Earth Day (een uur alle lampen uit) en zijn ze lid van Meerwind, een vereniging die windmolens beheert.* *
* * * * Einde persbericht * * * * * *