Jan Franssen nieuwe voorzitter kappersorganisatie ANKO

22/11/2010 16:21

Algemene Nederlandse Kappers Organisatie (ANKO)

Jan Franssen (1951), is vandaag door de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) benoemd tot voorzitter. Hij volgt per 1 januari 2011 Chris Boerland op die niet voor een nieuwe bestuurstermijn beschikbaar is. Jan Franssen is Commissaris van de Koningin in de Provincie Zuid Holland. Door de benoeming van Franssen, heeft de kappersbranche een gedegen voorzitter met een politiek relevant netwerk die leiding gaat geven aan de verdere professionalisering van de brancheorganisatie. Waar het gaat om ondernemerschap en affiniteit met de kappersbranche, zal Franssen zeer nauw samenwerken met de nieuw benoemde vice-voorzitter Richard Koffijberg, een van de meest toonaangevende kappers in Nederland. In de praktijk betekent dit ,dat met name naar de kappersbranche zelf de heer Koffijberg beeldbepalend zal zijn en de heer Franssen zich vooral zal richten op politieke en maatschappelijke organisaties.

Naast de voorzitter en de vice-voorzitter zijn in het ANKO bestuur benoemd: Maurice Crusio (penningmeester), Martha ten Hoeve, Marco Leus, Ivo Priem en Richard Bartels.

Het nieuw benoemde bestuur zal invulling te geven aan het door de Algemene Ledenvergadering van de ANKO geformuleerde beleid waarin het bestuur op hoofdlijnen zal besturen. Het ANKO kantoor is in dit bestuursmodel verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding en uitvoering. De benoeming van het nieuwe bestuur vormt de laatste fase van de modernisering van de brancheorganisatie. Alle vernieuwingen samen leiden tot een moderne, professionele en krachtige kappersbranche.

De Koninklijke Algemene Nederlandse Kappersorganisatie (ANKO) behartigt als ondernemersorganisatie de belangen van de 6.400 aangesloten kapsalons. De ANKO rekent het tot haar taak om de kwaliteit en de professionaliteit, evenals de structurele winstgevendheid van de aangesloten kappersbedrijven zoveel mogelijk te bevorderen en de vraag naar kappersdiensten te vergroten. In de branche zijn 45.000 personen werkzaam.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.anko.nl