Gemeente Barneveld


Tijdelijke afsluiting ingang Spoorstraat

De ingang van de Spoorstraat is sinds afgelopen zaterdag tijdelijk afgesloten voor verkeer. Aanwonenden van de Spoorstraat en hun gasten kunnen voor het bereiken van hun woning/pand gebruik maken van het fietspad. De afsluiting duurt naar verwachting tot het eind van deze week.

In het kader van de reconstructie van de Burgemeester Kuntzelaan heeft de aannemer afgelopen zaterdag gewerkt aan de zijde de Spoorstraat. Tegelijkertijd zijn ook de nutsbedrijven aan die zijde van de Burgemeester Kuntzelaan aan het werk geweest. De aannemer heeft daaarbij de bemaling te ver doorgezet, waardoor de ingang van de Spoorstraat is afgesloten. De afsluiting moest ook na het beëindigen van de werkzaamheden op zaterdag 20 november in stand blijven door de bronbemaling. Hiervoor is noodzakelijk dat er bovengronds een buis over de weg loopt. Dit is nodig voor het aanleggen van de put deze week.

De gemeente was niet bekend met de werkzaamheden en de gevolgen die hieruit voortvloeien. Inmiddels zijn er door de medewerkers van de gemeente afspraken gemaakt met de aannemer, aangezien de ontstane afsluiting van de Spoorstraat nog enkele dagen zal duren:
* fietsers en aanwonenden worden door middel van bebording geïnformeerd over de verkeerssituatie. Deze borden worden maandag 22 november geplaatst.

* aanwonenden en gasten die de Spoorstraat in willen, kunnen gebruik maken van het fietspad ter hoogte van de overgang. Dit wordt met behulp van bebording aangegeven.

* de aannemer zal de aanwonenden alsnog informeren over de ontstane situatie en de toedracht hiervan.

De bereikbaarheid van de Spoorstraat voor de hulpdiensten is gegarandeerd. ZIj rijden aan via het fietspad dat met een breedte van 3,5 meter daar geschikt voor is.

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl