Politie Brabant Zuid-Oost

Burgers in Blauw van start in Helmond

Helmond Centrum, 22-11-2010 o Met het bezoek van raadslid Mirjam van der Pijl aan de afdeling Helmond Centrum is het project Burgers in Blauw maandag 22 november van start gegaan. De komende weken bezoeken nog vijf raadsleden van CDA en PvdA de Helmondse afdelingen.

Contact

Bij het project Burgers in Blauw zoekt de politie nadrukkelijk contact met inwoners van Helmond. Door de burger zélf een dienst mee te laten draaien neemt het begrip voor het politiewerk enorm toe. En door wederzijds begrip wordt de beeldvorming over de politie positief beïnvloed en versterkt. Twee jaar geleden werd in Helmond ook al met veel succes het project Burgers in Blauw gedraaid.

Raadsleden

Net als toen is er nu voor gekozen om in de eerste ronde gemeenteraadsleden uit te nodigen om een dag met ons mee te gaan. We willen de raadsleden graag kennis laten maken met onze rol en onze manier van werken in de Helmondse integrale veiligheidsaanpak. In de loop van 2011 zullen 'gewone' burgers worden uitgenodigd voor een dagje met de politie.

Programma

In Helmond Centrum was het op maandag 22 november dus de beurt aan het raadslid Mirjam van der Pijl van de PvdA. Rond 8.30 uur begon zij met het bijwonen van een briefing en daarna volgde een rondleiding door het bureau en een kennismaking en gesprek met de afdelingsleiding. Daarna ging ze op pad met buurtbrigadier Maikel van Dijk in zijn wijk Helmond Noord.

De straat op

Eerst naar het wijkcentrum De Boerderij. Een verzamelgebouw met onder andere de LEV-groep en SWH. Uiteraard werd op de fiets de buurt verkend en ook een bezoek gebracht aan een particulier opvanghuis. Een vol programma dus waarin het raadslid veel indrukken op deed.

Indruk

Het raadslid zelf daarover: 'Het was een echte inkijk in het politiewerk. Niet de spannende dingen zoals een heterdaad of een inval, maar juist de kleine dingen. Samenwerking tussen buurtbrigadiers, de snelheid waarmee geschakeld wordt en de kennis van een wijk. Dat heeft echt indruk op me gemaakt.'

Succesvolle dag

Een succesvolle dag in Helmond Centrum dus. Op 23 en 26 november en 1 december volgen nog soortgelijke dagen in Helmond Centrum, Helmond Oost en Helmond West.