Gemeente Helmond


Feestelijke opening Uilenburcht

Met het onthullen van nieuwe gevelletters, hebben de wethouders Van den Heuvel en Stienen op vrijdag 19 november de opgeknapte Uilenburcht geopend.

Naast het bedrijvencentrum Heistraat, is Helmond nog een creatieve groep rijker: De Uilenburcht. Met het onthullen van de nieuwe gevelletters openden de wethouders Jan van den Heuvel en Frans Stienen op vrijdag 19 november de opgeknapte Uilenburcht.

De wethouders Van den Heuvel (l.) en Stienen onthullen de nieuwe gevelletters van De Uilenburcht.
Foto: Jan van de Laar - Fotografie.

Historische kern Binnenstad

Naast de Sint Jozefkerk, de pastorie en het voormalig nonnenklooster, behoort De Uilenburcht al jaren tot de historische kern van de Binnenstad. Sinds 2005 is de voormalige meisjesschool in het bezit van gemeente Helmond.

Nieuwe bestemming

Niet alleen werd het gebouw helemaal gerestaureerd, ook kreeg het een nieuwe bestemming. Een deel van De Uilenburcht wordt vanaf heden gebruikt als atelierruimte voor kunstenaars en creatieve ondernemers. Zo hebben zich in De Uilenburcht onder andere een fotograaf, een meubeldesigner en een sieradenmaker gevestigd.

Interesse?

Bent u creatief ondernemer en heeft u interesse in een ruimte in de Uilenburcht? Neem dan contact op met Gemeente Helmond tel: 14 0492.

Filmpje

Kijk op zondag 28 november naar Gemeente Helmond TV voor een filmpje over De Uilenburcht.