Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Spannende finale HipHop Kids

IJsselmonde heeft veel jonge talenten!

Wie is de beste danser, danseres of dansgroep van IJsselmonde tussen de 6 en 12 jaar oud? Die vraag is 13 november beantwoord tijdens de spetterende finale van HipHop Kids, de kinderdanswedstrijd van IJsselmonde. Toen werd maar weer eens duidelijk dat IJsselmonde heel veel jonge talenten heeft.

In twee voorrondes (30 oktober en 6 november) konden kinderen alleen of met een groep aan een vakkundige jury hun talenten laten zien. De jury bepaalde na elke voorronde wie er door gingen naar de finale. Deelname aan HipHop Kids was gratis. De deelnemers dansten op eigen muziek die ze aanleverden op een CD of op muziek van de DJ.

Zowel de voorrondes als de finale vonden plaats bij LMC Veenoord. De organisatie van HipHop Kids was blij met deze locatie en omschrijft de finale van de kinderdanswedstrijd als super. De sfeer was warm, energiek en spannend. Je zag vooral veel mensen met een lach op hun gezicht. In totaal waren er ruim 100 bezoekers. De reacties van die bezoekers waren positief. Ze vonden dat de organisatie zn uiterste best had gedaan om de kinderen (finalisten) een gevoel va n erkenning mee te geven. Naast optredens van de finalisten, waren er optredens van Sportschool IJsselmonde, Nicky Sille en Nelio (winnaar talentenjacht winkelcentrum Keizerswaard).

Winnaars
De winnaars van de finale van HipHop Kids zijn Carlos Melfor (leeftijdscategorie 6-9 jaar), Gaëlla Karbin (leeftijdscategorie 10-12 jaar) en Kreshma Sidiq en Gizem Arslan (categorie groepen). Zij kregen een mooie trofee en werden gekroond tot beste dansers van IJsselmonde.

Namens het bestuur van IJsselmonde de complimenten voor alle deelnemers en felicitatie voor de winnaars.

HipHop Kids is mede mogelijk gemaakt door de deelgemeente IJsselmonde. Reden hiervoor is dat het deelgemeentebestuur jeugd wil stimuleren en in staat stellen om zoveel mogelijk gebruik te maken van hun talenten. En een project als HipHop Kids is hier een prima middel voor.