Dienstenbond CNV

Nieuws

22 november 2010

Nieuw Sociaal Plan FloraHolland: geef je mening!

CNV Dienstenbond heeft met FloraHolland een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuw Sociaal Plan (SP). Dit SP is van toepassing bij reorganisaties binnen FloraHolland waarbij functies wijzigen of komen te vervallen en dient als sociaal vangnet. In ledenvergaderingen wordt het SP ter stemming voorgelegd. Hieronder kunt u het Sociaal Plan downloaden.

Het Sociaal Plan kent de volgende uitgangspunten:

o Werknemers van wie de functie vervalt zullen in beginsel worden herplaatst in een andere passende functie binnen of buiten FloraHolland. Om dat voor elkaar te krijgen is er een begeleidingsperiode van 12 maanden waarin scholing en ondersteuning plaatsvindt.

o Om een eventueel verlies aan salaris en/of ORT op te vangen is er een salarisgarantieregeling en een afbouwregeling ORT die ook zijn opgenomen in de cao.

o Alleen als er in het uiterste geval na minimaal 12 maanden begeleiding en ondersteuning geen andere passende functie is gevonden kan ontslag plaatsvinden. Dan wordt er een ontslagvergoeding uitgekeerd minimaal op basis van de oude kantonrechtersformule met factor 1. Het SP is er echter op ingericht deze situatie te voorkomen.

Ledenvergaderingen
Meer weten? Kom naar één van de bijeenkomsten van CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten:
o Dinsdag 30 november, circa 10.15 uur in Naaldwijk: oude OR lokaal. o Dinsdag 30 november, 19.30 uur in Naaldwijk: oude OR lokaal. o Dinsdag 7 december, circa 10.00 uur Bleiswijk: oude personeelskantine.
o Woensdag 8 december, circa 10.30 uur in Rijnsburg: Floratine. o Maandag 13 december, 11.00 uur in Aalsmeer: filmzaal. o Maandag 13 december, 19.30 uur in Aalsmeer: kantine DS planten bij tribune G.
o Maandag 20 december, 10.00 uur in Eelde: zaal Iris.

De dagvergaderingen beginnen bij einde veiltijd, dus de begintijd is een schatting.