Politie Brabant Zuid-Oost

BRZN houdt opnieuw drie verdachten aan in onderzoek naar autodiefstallen

Eindhoven, 22-11-2010 o De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft maandagochtend opnieuw drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar autodiefstallen en de handel in verdovende middelen. Het gaat om een 43-jarige en een 44-jarige man uit Geldrop en een 31-jarige man uit Helmond. Er werden ook zoekingen gedaan in hun woningen in Geldrop en Helmond. Bij de doorzoekingen werd een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen (amfetamine, cocaïne, hash en xtc-tabletten). Verder werden er een vuurwapen, patronen en gestolen goederen gevonden in de woningen. Op 27 oktober werden al zeven (zes mannen en een vrouw) verdachten aangehouden in dit onderzoek. Maandag 15 november werden nog eens vier verdachten (vier mannen) aangehouden. Bij de invallen maandagochtend werd door de BRZN samengewerkt met de politieafdelingen Helmond en Geldrop-Mierlo-Nuenen. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Autodiefstallen

De auto's die gestolen werden waren voornamelijk van het merk Volkswagen en de diefstallen vonden veelal plaats in de regio Brabant Zuid-Oost Midden en West Brabant en Limburg Noord en Limburg Zuid.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregios in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost.