Rijksoverheid


Schultz van Haegen brengt werkbezoek aan OV Rotterdam

Nieuwsbericht | 22-11-2010

Nadat zij had ingecheckt met haar ov-chipkaart is minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu vanmiddag in de trein gestapt op weg naar Rotterdam. Daar heeft zij een rondleiding gekregen door het nieuwe station Rotterdam Centraal dat in aanbouw is.

Na afloop van een kennismakingsgesprek met Bert Meerstadt, president-directeur van NS en Bert Klerk, president-directeur Prorail, stapte de minister in de metro op weg naar het stadhuis. Daar sprak zij met vervoerswethouders Baljeu van Rotterdam, Wiebes van Amsterdam en Smit van Den Haag over de verplichte aanbesteding van het openbaar vervoer in de drie grootste steden. Verder heeft de minister gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van FNV Bondgenoten en Abvakabo en met Pedro Peters, directeur van het Rotterdamse openbare vervoerbedrijf RET.

Rotterdam Centraal is een van de zes zogeheten Nieuwe Sleutelprojecten (NSP). Het nieuwe Rotterdam Centraal wordt een vervoersknooppunt van regionale en internationale betekenis. Vanaf oktober 2011 kunnen reizigers gebruik maken van de nieuwe OV-terminal.

Woensdag 24 november debatteert de minister met de Tweede Kamer over het openbaar vervoer per spoor.