Ingezonden persbericht



---



Arnhem, 1 november 2010

Hoorzitting Gelderse Staten over Ruimtelijke verordening Gelderland

Maandag 22 november houdt de Statencommissie Ruimtelijke Ordening, Wonen en Milieu (RWM) een hoorzitting over de Ruimtelijke verordening Gelderland. In deze verordening staat beschreven waar bestemmingsplannen van gemeenten aan moeten voldoen (inhoud, toelichting en/of onderbouwing). Ook krijgen gemeenten een termijn waarbinnen zij hun bestemmingsplannen moeten hebben aangepast. De hoorzitting van de commissie begint om 19.30 uur in de Statenzaal van het Huis der Provincie in Arnhem.

De Ruimtelijke verordening staat op de agenda van Provinciale Staten voor woensdag 15 december. De Statencommissie RWM bespreekt de verordening voor op woensdag 1 november in haar vergadering die om 9.30 uur begint. Omdat er veel insprekers worden verwacht op dit onderwerp, meer dan in de vaste commissievergadering goed aan bod kunnen komen, wordt de speciale hoorzitting georganiseerd. De regels voor het inspreken blijven van kracht: vijf minuten spreektijd voor iedere inspreker. Met deze hoorzitting vervalt het inspreekrecht tijdens de commissievergadering.

Aanmelden
Wie wil inspreken kan zich tot donderdag 18 november, 12.00 uur, telefonisch of per e-mail aanmelden bij de secretaris van de commissie RWM, mevrouw Gerrie Buevink (T: 026-359 91 54, E: g.buevink@gelderland.nl).

Zowel de hoorzitting (22/11), commissievergadering (1/12) als de Statenvergadering (15/12) zijn openbaar. De laatste twee vergaderingen worden ook live via internet uitgezonden (www.gelderland.nl of www.bestuuronline/clients/gelderland).