Ingezonden persbericht


PERSBERICHT DE BALIE

And Justice for ALL: Iran, democratie en recht; een inventarisatie. Met Hooman Majd

In samenwerking met uitgeverij Nieuw Amsterdam
Maandag 22 november, 20.30 uur / ¤ 7 / ¤ 5 (met korting)

De Balie heeft de laatste jaren regelmatig aandacht besteed aan de politieke situatie in Iran. Zo maakten we een aantal programma's in de serie De Staat van de Democratie waarin we het democratisch gehalte van Iran toetsten. Dit leverde interessante, maar vooral ook urgente en actuele informatie op.

Ruim een jaar later kijken we opnieuw naar Iran. Deze keer naar het rechtssysteem want dit heeft alles met democratie te maken. Hoe is het nu gesteld met de rechtsgang in Iran? Hoe wordt er omgegaan met mensenrechten? Is er voor Iran ook een actieve rol weggelegd om bijvoorbeeld vrouwenrechten te waarborgen? Sluit Iran eigenlijk aan bij de internationale rechtsorde?

Met onder anderen de Iraans-Amerikaanse schrijver, journalist en publicist Hooman Majd. De moderatie is in handen van Bahram Sadeghi.

Hooman Majd is geboren in Teheran en opgegroeid in het Westen. Majd schreef The Ayatollah Begs to Differ, uitgeroepen tot het beste boek van 2008 door The Economist en The Los Angeles Times. De auteur woont in New York en schrijft onder meer voor The New York Times en The Financial Times.


Noot voor redacties

Noot voor de redactie: onderstaande contactinformatie is