Gemeente Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht 15 november 2010 101115N

Thomas Verbogt in gesprek met Frans Kusters en Jan Siebelink

De eerste Artist-in-Residence van het Besiendershuis, schrijver Thomas Verbogt, ontvangt op maandag 22 november zijn collega-auteurs Frans Kusters en Jan Siebelink in LUX. Hiermee rond Thomas Verbogt zijn verblijf in het Besiendershuis in Nijmegen af.

In gesprek met Kusters en Siebelink, en aan de hand van zijn recente belevingen en nieuwe ervaringen van de afgelopen periode, wil Verbogt stilstaan bij 'bedachte steden'. Tijdens dit optreden wisselen de schrijvers van gedachten over de invloed van de omgeving, de stad, de streek waar je bent opgegroeid, in hun literaire werk. Waar begon het? Waar begonnen de eerste verhalen te ontstaan? Frank Tazelaar van de Wintertuin leidt het gesprek. Wethouder van Cultuur Henk Beerten verricht de aftrap.

Thomas Verbogt heeft sterke banden met Nijmegen. Hij groeide in deze stad op, ging naar school en studeerde hier. Na vervolgens ook een tijd in Arnhem te hebben gewoond, verliet hij deze regio. Ondertussen woont hij al jaren in Amsterdam. In het Artist-in-Residence Besiendershuisproject komt Verbogt voor even weer thuis. De schrijver verkent gedurende zijn werkperiode opnieuw de twee steden die in zijn vroegere levensjaren een belangrijke rol hebben gespeeld en die ook steeds vaker als deels 'bedachte steden' voor komen in zijn werk. Verbogt schrijft een boek hierover.

In kader van het Artist-in-Residence Besiendershuisproject dat begin oktober van start ging, krijgen Nijmeegse cultuurorganisaties de gelegenheid om gedurende twee maanden gastheer te zijn. Ter inleiding is het de gemeente Nijmegen zelf die tijdens de maanden oktober en november als eerste gastheer optreedt. De gast is de schrijver Thomas Verbogt.Hij verblijft in het bijzondere zestiende eeuwse pand aan de Waalkade, het Besienderhuis.

Bij de confrontatie tussen de schrijvers is iedereen welkom, kaartjes zijn verkrijgbaar bij LUX. Ze kosten ¤7,50. Aanvang: 20.00 uur

Meer informatie staat op www.nijmegen.nl en www.airbesiendershuis.nl




Gemeente Nijmegen