Ingezonden persbericht


Chianti Classico presentatie in Amsterdam

Hoogtepunt in de reeks evenementen voor professionals georganiseerd door The Wine & Food Association, i.s.m. het Consorzio Vino Chianti Classico. Circa 30 producenten komen persoonlijk toelichting geven op hun wijnen. Speciale gast is Giuseppe Liberatore, General Manager van het Consorzio Vino Chianti Classico. De lopende proeverij met ruim 100 wijnen wordt omlijst met diverse leerzame sessies.

Thema's die aan bod komen zijn onder meer:

- Kloonselectie

- Terroir

- Blends versus monocépages

- Gastronomische inzetbaarheid

Een aantal Nederlandse sommeliers bracht onlangs een bezoek aan de Chianti Classico-regio en maakte kennis met de uiteenlopende stijlen Chianti Classico. U vindt hier een video-impressie van hun bezoek.

Tevens op deze dag:

Presentatie Jaargids Wijn 2011
Hij is er weer: de gids der gidsen, met de beste betaalbare wijnen momenteel verkrijgbaar, geselecteerd door de professionele jury van het Proefschrift Wijnconcours. Inclusief de Wijnen van het Jaar en boeiende artikelen voor wie alles over wijn (en spijs) wil weten.

Prijsuitreiking Huiswijncompetities Amsterdam e.o. & Noord-Holland De bekendmaking van de winnende huiswijnen in diverse horecacategorieën.

Toegang
Gratis voor professionals uit de wijnhandel of horeca na online registratie. Vanaf 16.00 uur tevens toegankelijk voor consumenten. Zij betalen 9,50 euro aan de entree.

Datum: maandag 22 november, 12.00 uur
Locatie: NH Barbizon Palace, Amsterdam
Informatie: info@thewinesite.nl