Ingezonden persbericht


Nieuwbouw school Schravelant: icoon van duurzaamheid Leerlingen actief betrokken bij plannen voor de bouw

Maandag 22 november presenteert architect Thomas Bögl het schetsontwerp van de nieuwbouw van de school Schravelant in Schiedam. Een uniek project omdat de school zeer duurzaam wordt en omdat leerlingen actief deelnemen aan de planvorming. Michael Braungart, grondlegger van het Cradle to Cradle-principe, is deze dag aanwezig en wordt door de leerlingen geïnterviewd. Bij de visieontwikkeling voor de duurzame nieuwbouw zijn van het begin af leerlingen betrokken geweest.

Leerlingen namen deel aan de plenaire overleggen en de workshops over duurzaamheid, Cradle to Cradle (gebruik maken van herbruikbare materialen) en de groene, frisse school. Bij de selectie van architecten en tijdens vragenrondes voor architecten participeerden de scholieren eveneens en gaven hun oordeel over de presentaties van de architecten. Onderdeel hiervan was de beoordeling op duurzaamheid en de groene, frisse school. De door de architecten uitgewerkte visies zijn in de school tentoongesteld. Daarbij is de jongeren naar hun mening gevraagd. Deze input wordt benut bij het maken van het ontwerp. Tijdens de ontwerp- en de realisatiefase voor de nieuwbouw zullen leerlingen ook deelnemen aan de werkgroepen en commissies die de nieuwbouw voorbereiden. Speciale aandacht heeft het Cradle to Cradle-principe.

Het Cradle to cradle-principe is ontwikkeld door Michael Braungart, wereldwijd de goeroe op het gebied van gebruik van herbruikbare materialen.

Wethouder milieu Wil Vissers schuift aan bij de presentatie van de nieuwbouwplannen. De gemeente Schiedam ondersteunt de duurzaamheidsambities van Schravelant zeer actief.

Programma:

14.00 uur: interview Michael Braungart door leerlingen. 15.00-16.00 uur presentatie door architect Thomas Bögl in aanwezigheid van Michael Braungart en wethouder Wil Vissers. Locatie: Openbare scholengemeenschap Schravelant,

Hugo de Grootstraat 4-6, Schiedam

Noot voor redacties


|                                                                         |
|Noot voor de redactie (