Ingezonden persbericht


Published: 08:00 CET 22-11-2010 /Thomson Reuters /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: DL /ISIN: NL0009294552

Highlights Delta Lloyd Groep Investor Day

Persbericht

Amsterdam, 22 november 2010


* Kostenbesparingen op schema


* Langleven risico onder controle omdat effect van stijging op solvabiliteit gedempt zal worden door kostenbesparingen
* Operational return on equity 2010 in lijn met doelstellingen(1)


* Voorziene groei operationeel resultaat in 2011 en 2012 ten minste 3%


* Voorziene groei dividend per aandeel in 2011 en 2012 ten minste 3%

Delta Lloyd Groep houdt vandaag, 22 november, haar eerste Investor Day voor analisten en institutionele beleggers. Gedurende de dag geven de leden van de Raad van Bestuur en algemeen directeuren van de bedrijfsonderdelen presentaties met een update over de vereenvoudiging van de organisatie, financiën en de bedrijfsactiviteiten.

Update vereenvoudiging organisatie

Bestuursvoorzitter Niek Hoek zal tijdens zijn presentatie ingaan op de voortgang en resultaten van de aangekondigde vereenvoudiging van de organisatie. Hierbij komt er een duidelijke scheiding tussen de commerciële kant (merken, marketing en verkoop) en de ontwikkeling, administratie en verwerking van producten. Het resultaat is een betere aansluiting bij de wensen van onze klanten, een eenvoudigere structuur, kleinere overhead en heldere verantwoordelijkheden in de organisatie. De vereenvoudiging zal leiden tot substantiële kostenreductie en betere service. Het veranderingsproces verloopt volgens plan en de nieuwe structuur zal op 1 januari 2011 effectief zijn.

Kostenbesparingen dempen effecten van toegenomen langleven risico

De kostenbesparingen werpen ook vruchten af. Het doel voor 2010, ¤ 50 miljoen besparen tot een kostenniveau lager dan ¤ 950 miljoen, ligt op schema.

Het resultaat van de (toekomstige) kostenbesparingen zal naar verwachting de effecten van het toegenomen langleven risico dempen. Daarmee is de gezamenlijke impact van kostenbesparingen en toegenomen langleven risico op de wettelijke solvabiliteit onder controle (ongeveer 5 procent punt).

Verwachting operationeel resultaat en dividend

Operational return on equity 2010 is in lijn met doelstellingen1. Delta Lloyd Groep voorziet een stijging van het operationeel resultaat met ten minste 3% per jaar in 2011 en 2012 ten opzichte van 2010. Hierdoor zal naar verwachting het dividend per aandeel over 2011 en 2012 ook met ten minste 3% per jaar stijgen.

Sessies

Er zijn gedurende de dag twee sessies door leden van de Raad van Bestuur en algemeen directeuren, die via webcast te volgen zijn

10.00-12.45 uur Update over vereenvoudiging organisatie, financiën en commercie en vervolgens een presentatie over schadeverzekeringen.

13.45-17.00 uur Presentatie over Nederlandse en Belgische levensverzekeringen, Bank en Asset Management

De presentaties zijn beschikbaar op de website van Delta Lloyd Groep (www.deltalloydgroep.com) vanaf 8.30 uur CET.

De Investor Day (voertaal Engels) kan via een live webcast worden gevolgd op www.deltalloydgroep.com.

Over Delta Lloyd Groep

Delta Lloyd Groep is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer, evenals bancaire producten en diensten. De kernmarkten van Delta Lloyd Groep zijn Nederland en België. In Nederland opereert de Groep vooral onder de merknamen Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen en in België onder de merknaam Delta Lloyd. Delta Lloyd Groep heeft ca. 6.000 vaste medewerkers en is genoteerd aan NYSE Euronext Amsterdam.

Meer informatie