Thermaflex & Owens Corning sluiten contract Mexico en Brazilië

22/11/2010 09:28

Thermaflex

Thermaflex & Owens Corning sluiten distributiecontract Mexico en Brazilië

Thermaflex' productlijn "Thermasmart isolatie" gedistribueerd door Owens Corning

Sao Paulo, Brazilië (22 november 2010) - Thermaflex Insulation Mexico en Owens Corning Mexico en Brazilië hebben tijdens de Nederlandse handelsmissie in Brazilië een distributieovereenkomst gesloten waarmee Owens Corning de producten van Thermaflex Insulation gaat distribueren in Mexico en Brazilië. Op 19 november zetten beide bedrijven een handtekening onder de overeenkomst.

Marten van den Berg, plaatsvervangend directeur-generaal van de Buitenlandse Economische Betrekkingen en tevens delegatieleider van de Nederlandse Handelsmissie in Brazilie, leidde de contractondertekening in: "Wat een belovende start als na 2 dagen missie bedrijven als Thermaflex al laten zien dat de relatie tussen Brazilië en Nederland verbetert en versterkt."

Owens Corning is gecharmeerd over de wijze waarop Thermaflex de afgelopen drie jaar de markten in Latijns Amerika heeft veroverd met hoogwaardige kwalitatieve producten en een uitstekende service. Op basis hiervan is Owens Corning in contact getreden met Thermaflex.

Thermaflex staat bekend als deskundige op het gebied van isolatie, verwarming, koeling en ventilatie-industrie. "We zijn erg enthousiast om te werken met Owens Corning," zegt Alex Huis, Algemeen Directeur Thermaflex Latijns-Amerika. "Dankzij de samenwerking met Owens Corning creëren we een breed distributienetwerk dat de levering van onze energiebesparende producten in Brazilië en Mexico verhoogt." Concreet betekent dit een volledig assortiment en 1-stop-shop concept voor installateurs en projecten. In Mexico gaat dat via een bestaand netwerk van 46 distributieverkooppunten van OC en via 3 lokale distributiecentra in Mexico. In Brazilië ligt de focus op OEM (original equipment manufacturers) en grote bouwprojecten.

Tijdens de onderhandelingen werden vele synergieën gevonden; de innovatiekracht en kwaliteit van Thermaflex sluiten naadloos aan op Owens Corning. Bovendien hebben beide bedrijven dezelfde visie op het gebied van energiebesparing en milieuvriendelijke oplossingen. "Owens Corning is geen onbekende in de isolatiewereld. Dit partnership weerspiegelt onze wens om samen te werken met bedrijven die onze visie delen: Taking Care of Energy and Environment", aldus Alex Huis.

De distributieovereenkomst start naar verwachting begin 2011. Zowel Thermaflex en Owens Corning geloven dat het eindgebruikers in zowel Mexico als Brazilië blij zijn met deze samenwerking.