Ingezonden persbericht


22 november 2010
Waterbouwexperience feestelijk geopend in Nieuw Land

Lelystad- Op woensdag 17 november werd de nieuwe Waterbouwexperience in Nieuw Land officieel en feestelijk in gebruik genomen. Naast de aanwezigheid van Cornelis Lely waren er ook zo'n 20 kinderen van de Stichting Kinderdagverblijf Lelystad, die direct aan de slag konden gaan met de multimediale spelcomputer.

De Waterbouwexperience is een spelcomputer waarop jongeren op speelse wijze kennis kunnen maken met de werels van de waterbouw. Ze kunnen plaatsnemen in de spelcomputer en virtueel een viertal waterbouwkundige klussen klaren. Zo kan er zand opgezogen worden van de zeebodem of kunnen stenen gestort worden op een zinkstuk. Gastheer van de Waterbouwexperience is Willem de Waterbouwer, die bij alle games uitleg geeft en aanmoedigt te letten op de snelheid en de metertjes.

De Waterbouwexperience is ontwikkeld en gefinancierd door SOOW (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de Waterbouw). Het SOOW, bestaande uit Vereniging van Waterbouwers, FNV Waterbouw en CNV Waterbouw, wil de jongeren laten ervaren dat werken in de waterbouw leuk en uitdagend is. Nieuw Land is de vierde locatie waar een Waterbouwexperience is geplaatst. In totaal zullen er tien Waterbouwexperiences worden geplaatst op waterlocaties verdeeld over het land.

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.



Ingezonden persbericht