Ingezonden persbericht


Parkeergarage vol of vrij? Nu ook real time online te raadplegen

Zeker zijn van een parkeerplek met P1

P1 ontsluit als eerste exploitant in Nederland de vol/vrij informatie van haar parkeergarages online. Mensen die op zoek zijn naar een parkeerplek kunnen nu real time op internet bekijken of een P1 parkeergarage vol is of dat er nog plaatsen vrij zijn. De informatie is beschikbaar via de website van P1 en ook via de App van de Parkeerlijn; de zoekmachine voor parkeren in Nederland.

'Iedereen kent dat frustrerende gevoel wel van de rode neonletters bij de ingang van een parkeergarage: VOL. En net op het moment dat je ergens op tijd moest zijn.', aldus Martin Curfs van P1. 'Dat hoeft parkeerders bij de P1 parkeergarages vanaf nu niet meer te overkomen.'

Parkeerders kunnen in een vroeg stadium controleren of er nog een parkeerplek beschikbaar is. Het aanbieden van de informatie past bij het P1 streven om het automobilisten steeds gemakkelijker te maken. Ook draagt het bij aan het verminderen van zoekverkeer.

De informatie is te raadplegen via internet, de mobiele telefoon en de iPhone Parkeerlijn App. In de toekomst zal deze informatie ook beschikbaar zijn als App voor de Android en Blackberry telefoons en in diverse live navigatiesystemen. P1 is de grootste geïntegreerde parkeerspecialist in Nederland. Voor dertig gemeenten voert P1 het on street parkeerbeleid uit. Off street beheert en exploiteert P1 ruim vijftig parkeergarages.

--------

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht