De 'IIBA(TM) Brussels Chapter' gaat officieel van start.

22/11/2010 10:22

Queaso Systems nv

Sinds 11 oktober 2010 heeft België en het Groothertogdom Luxemburg officiëel een lokale IIBA® afdeling genaamd 'IIBA® Brussels Chapter'. Het initiatief werd opgestart einde 2008 en uiteindelijk gerealiseerd door een kleine groep toegewijde vrijwilligers, zelf werkzaam als business analyst of met een sterke affiniteit tot business analyse.

Volgens de statuten heeft de vereniging tot doel:

* de internationale standaarden voor de uitoefening en de certificatie van business-analyse mede te ontwikkeling en onderhouden;

* het ijveren voor de erkenning van de gecertificeerde beoefenaar van business-analyse;

* het bieden van een forum voor communicatie en uitwisseling van informatie voor de personen die geëngageerd zijn in de discipline van de 'business analyse'.

Het bereiken van deze doelstellingen wordt ondersteund door de IIBA® moederorganisatie, met oorsprong in Canada:

* via een verzameling van kennis en algemeen aanvaarde praktijken in het vakgebied Business Analyse, gebundeld in de Business Analysis Body of Knowledge® (BABOK®);

* door het publiekelijk kwalificeren van beoefenaars door een internationaal erkend certificatie programma, nl. de Certified Business Analysis Professional® (CBAP®) en de Certification of Competency in Business Analysis (CCBA®).

Dit wordt samengevat in de mission statement van de organisatie: "De IIBA® Brussels Chapter is uw plek van Professionalisatie en Samenwerking in de Wereld van Business Analyse".

Om dit doel te bereiken organiseert de IIBA® Brussels Chapter o.a. regelmatig events toegankelijk voor iedereen met interesse in business analyse.

Het volgende event heeft als thema 'Business - IT Alignment' en zal plaatsvinden in de gebouwen van Hewlett-Packard Belgium in Diegem op 25 november 2010. Kijk op http://Brussels.theIIBA.org of contacteer info@Brussels.theIIBA.org voor meer informatie over dit event en de IIBA® Brussels Chapter.

BABOK®, Business Analysis Body of Knowledge®, IIBA®, and the IIBA® logo are registered trademarks owned by International Institute of Business Analysis.

CBAP® and the CBAP logo are registered certification marks owned by International Institute of Business Analysis.

Certified Business Analysis Professional TM, EEPTM and the EEP logo are trademarks owned by International Institute of Business Analysis.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel