Persbericht

22 november, 2010

Konica Minolta breidt Press-serie verder uit
~ Bizhub PRESS C6000 en C7000/P toegevoegd aan productportfolio ~

Konica Minolta, leverancier van totaaloplossingen op het gebied van documentmanagement, heeft recentelijk twee nieuwe productieprinters toegevoegd aan zijn productportfolio. De bizhub PRESS C6000 en bizhub PRESS C7000/P combineren printen in kleur op hoge snelheid met een uitgebreide set aan professionele geïntegreerde afwerkingsmogelijkheden. De productieprinters bieden uitstekende afdrukkwaliteit en zijn mede daarom geschikt om in te zetten op centrale reproafdelingen en de print-for-pay markt.

De PRESS C6000 en C7000 maken samen met de reeds eerder geïntroduceerde PRESS C8000 onderdeel uit van het PRESS-label. Hiermee verstevigt Konica Minolta haar positie in de steeds meer eisende digitale productie printing branche, waar beeldkwaliteit, duurzaamheid, flexibiliteit, betrouwbaarheid en verwerkingscapaciteit steeds belangrijker worden.

Ruud van Soest, marketingmanager van Konica Minolta Business Solutions Nederland, zegt: "Met de PRESS-serie zetten we nieuwe kwaliteitsstandaarden voor digitale kleurafdrukken. De nieuwe technologieën spreken voor zich: 1.200 dpi x 8 bits, watertoevoeging om de papierkrul te verminderen en ingebouwde densitometer voor optimale kleurstabiliteit. Dit zijn slechts een paar toepassingen van deze nieuwe productieprinters."

De nieuwe PRESS-serie is uitgerust met de kleurverwerkingstechnologie van Konica Minolta, S.E.A.D. II. Deze technologie gecombineerd met diverse vernieuwingen zorgt voor een uitstekende kleurproductie op hoge snelheid: 60 pagina's per minuut voor de bizhub PRESS C6000 en 71 pagina's per minuut voor de bizhub PRESS C7000/P. De Simitri HD-toner zorgt ervoor dat de beeldkwaliteit behouden blijft bij lage fixatietemperaturen op dik papier. Beide systemen kunnen worden uitgerust met één van de drie controllers: EFI Fiery, Creo Colour Server en een eigen controller van Konica Minolta. Voor beide productieprinters geldt dat er uit een groot aantal afwerkingsopties kan worden gekozen. Voorbeelden hiervan zijn online ponsen, nieten, diverse vouwfuncties, productie van folders en brochures en lijmmogelijkheid.

Alle systemen binnen de PRESS-serie zijn standaard uitgerust met OPS Core. Een innovatie van Konica Minolta waarbij de multifunctionals in direct contact staan met de serviceafdeling van Konica Minolta. Dit betekent; constante bewaking, beheer, zorg en service op afstand via een veilige GPRS-verbinding. Deze 'ingebouwde servicemonteur' communiceert alle relevante systeeminformatie naar het centrale servicepunt van Konica Minolta. De intelligentie van OPS Core is in staat om een aantal specifieke storingen in een vroeg stadium op te sporen en door te geven. In combinatie met adaptief plannen zorgt dit er vaak voor dat storingen al geregistreerd en soms zelfs opgelost zijn, voordat het probleem gesignaleerd is. Verder regelt OPS Core tonerbestellingen en tellerstand-administratie.

(403 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Altijd als eerste de laatste persberichten van Konica Minolta via deze RSS-feed: http://www.octanewire.com/nl/admin/manage_clients.php?id=42

Over Konica Minolta Business Solutions Nederland
Konica Minolta biedt totaaloplossingen voor het optimaliseren van informatie- en documentstromen. Het productaanbod omvat een breed scala aan hard- en software producten en aanvullende diensten. KonicaMinolta is hiermee wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van 'imaging': het vastleggen en verwerken van beeldinformatie. De producten zijn innovatief en kwalitatief hoogwaardig. Met 22.500 medewerkers heeft Konica Minolta in het fiscale jaar 2008/2009 een omzet gerealiseerd van 4,3 miljard euro. In Nederland werd met 260 medewerkers een jaaromzet van 59 miljoen euro gerealiseerd. Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland is te vinden op www.konicaminolta.nl.

Voor algemene informatie over Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V. of zijn producten kunt u contact opnemen met Neeltje van der Werf Neeltje van der Werf
Supervisor Marketing & Communications
Telefoon: 020-6584275
Email: neeltje.vanderwerf@konicaminolta.nl

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met OCTANE PR OCTANE PR
Telefoon: 040-266 11 30
E-mail: konicaminolta@octanepr.com Illustratiemateriaal kunt u ook vinden op: http://www.konicaminolta-images.com/

OCTANE PR
Meerenakkerplein 16
5652 BJ Eindhoven
www.octanepr.nl
@octanepr_nl

+31 (0)40 266 11 30

Kijk voor beeldmateriaal op: http://bit.ly/bM3foD