Betrokkenheid medewerkers belangrijkst bij talent management


LEIDEN, 20101122 -- De betrokkenheid van medewerkers is de belangrijkste indicator van de invloed van talent management op de bedrijfsresultaten. Dit geeft twee derde van de respondenten aan die onlangs meededen aan het talent management onderzoek onder ruim 1.000 organisaties uit 20 verschillende landen. Het onderzoek is geïnitieerd en uitgevoerd door StepStone Solutions, wereldwijd marktleider in Software-as-a-Service (SaaS) talentmanagementoplossingen, en Bersin & Associates, een onafhankelijke onderzoeks- en adviesorganisatie.

De conclusie is gebaseerd op uitspraken van het algemeen management en het Human Resource (HR) management van deze organisaties. Voor algemeen management geldt dat zij na de betrokkenheid van medewerkers, retentiepercentage (het vermogen van een ondernemer om de bestaande medewerkers in het bedrijf te houden) en prestatiemeting het belangrijkst vindt. Voor HR management geldt dat zij het aantal opzeggingen op de tweede plek zet en de interne mobiliteit daarna de belangrijkste indicator vindt.

"Om optimaal ondersteuning te kunnen bieden bij talent management voert StepStone Solutions regelmatig onderzoek uit naar ontwikkelingen, wensen en verwachtingen binnen het vakgebied. De uitkomsten van deze onderzoeken nemen we mee in de ontwikkeling van onze talent management oplossingen", aldus Sander Kerkhoffs, Country manager Nederland bij StepStone Solutions.





Ingezonden persbericht