Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: RENSKE JANSSEN NIEUWE DIRECTEUR VAN HET TEMPORARY ART CENTRE

Vanaf 22 november komt de zakelijke en artistieke leiding van het Temporary Art Centre (TAC) in Eindhoven in handen van Renske Janssen. De uit Brabant afkomstige Janssen (1975) volgt hiermee interim-directeurduo Fulco Treffers en Gabrielle van Asseldonk op. Zij zullen zich nu weer focussen op hun taken als bestuursleden.

Renske Janssen verwierf haar uitgebreide kennis en vaardigheden op het culturele vlak op nationaal en internationaal niveau. Ze was sinds 2006 curator bij het Rotterdamse centrum voor hedendaagse kunst, Witte de With en werkte eerder bij het Stedelijk Museum Amsterdam. Recentelijk werkte ze samen met vijf culturele instellingen in Rotterdam voor de performance serie: "Let us Compare Mythologies"

'TAC is een van de meest bijzondere en eigenzinnige huizen voor vernieuwende culturele producties in Nederland. Ik voel me dan ook zeer vereerd om TAC's positie te komen versterken en om jong talent te stimuleren, in deze ongetwijfeld spannende tijd.' aldus Janssen.

De sollicitatiecommissie was enthousiast over haar benadering van het directeurschap. Samenwerken en het uitdragen van visie om in de context van de huidige politieke en culturele verschuivingen succesvol cultureel te ondernemen. 'Met haar charme en energie weet ze ongetwijfeld een persoonlijk gezicht te geven aan de eigenzinnige culturele identiteit van TAC in relatie tot andere culturele instellingen, de gemeente en bedrijfsleven'. Daarnaast is de nieuwe directeur iemand met een breed netwerk, dat aansluit bij de open en experimentele houding van de Eindhovense organisatie.


---