Ingezonden persberichtOPENING NIEUWBOUW MONTESSORISCHOOL CAPELLE

Feestweek van 22 november t/m 26 november

Montessorischool Capelle viert feest!

Om de opening van het nieuwe schoolgebouw aan de Reigerlaan 64, groots te vieren heeft de school een feestweek georganiseerd. Dit is de week van 22 november t/m 26 november 2010. Tijdens deze week willen wij onze prachtige nieuwe school presenteren aan de kinderen, ouders en alle belangstellenden en iedereen kennis laten maken met ons montessorionderwijs.

Op maandag 22 november wordt de nieuwbouw officieel geopend met de kinderen, de architect dhr. Bakkers van architectenbureau Stipkovic en van Amerongen en de aannemer dhr. Mudde van Middelwateringbouw BV. De kinderen uit de onderbouw beelden, tijdens het zingen van het schoollied, het lied ook nog op een creatieve manier uit. De kinderen uit de midden- en bovenbouw hebben een spetterende openingsdans voorbereid. Na het gezamenlijk aftellen worden 290 ballonnen losgelaten. We zijn benieuwd hoe ver buiten Capelle aan den IJssel de ballonnen terecht zullen komen!

Dinsdagavond 23 november zet de school haar deuren open voor alle belangstellenden. In de gehele school wordt het montessorionderwijs met haar materialen door de kinderen en de leidsters gepresenteerd. Als verrassing zal ook 'Maria Montessori' zelf aanwezig zijn en bieden wij u de gelegenheid om met haar op de foto te gaan. De kinderen uit groep 8 verzorgen de rondleidingen. Hebt u belangstelling? Kom gerust even kijken, u bent van harte welkom! Onze deuren staan voor u open tussen 18.00 uur en 19.30 uur.

Woensdag 24 november staat de hele ochtend voor de kinderen in het teken van de wetenschap. Een zestal knotsgekke wetenschappers van Mad Science komt op school om samen met de kinderen allerlei proefjes te doen. Als afsluiter zullen ze om 12.30 uur, alleen bij goed weer, op het schoolplein samen met de kinderen een raket afschieten!

Donderdag 25 november houdt Drs. Els Westra een interactieve lezing over Montessori opvoeding en -onderwijs voor alle ouders. De vorming van het kind gebeurt door vrijheid gekoppeld aan verantwoordelijkheid. Het kind krijgt de vrijheid te zijn wie hij is binnen het opvoedkundig kader dat geboden wordt. Wat is de visie van Maria Montessori? Hoe geven wij die vorm in 2010 en wat betekent dit voor het opvoeden thuis? De avond wordt feestelijk afgesloten met een borrel voor de ouders. Een avond om niet te missen!

De week wordt vrijdag 26 november afgesloten met een officiële openingsreceptie voor genodigden. Wethouder Dick van Sluis zal samen met onze directeur Evelyne Derks, het gebouw officieel openen in de aanwezigheid van alle partners die de realisatie van ons mooie nieuwe gebouw hebben mogelijk gemaakt.

Bent u niet in de gelegenheid onze school tijdens de feestweek te bezoeken maar is uw belangstelling wel gewekt dan kunt u contact met ons opnemen 010-2847484 of info@montessorischoolcapelle.nl

Noot voor redacties