Presentatie: Proef de veelzijdigheid van Chianti Classico


AMSTERDAM, 20101108 -- Circa 30 producenten komen in Amsterdam persoonlijk toelichting geven op hun wijnen. Speciale gast is Marco Pallanti, president van het Consorzio Vino Chianti Classico, en oenoloog en mede-eigenaar van Castello di Ama. Samen staan zij op maandag 22 november garant voor een boeiende presentatie van de veelzijdigheid van Chianti Classico.

De bijeenkomst die met name bestemd is voor horeca- en wijnprofessionals, maar vanaf 16.00 uur ook toegankelijk is voor consumenten, vormt het hoogtepunt in de reeks evenementen georganiseerd door The Wine & Food Association i.s.m. het Consorzio Vino Chianti Classico.
De lopende proeverij met ruim 100 wijnen wordt omlijst met diverse leerzame sessies en enkele vooraanstaande chefs zorgen voor een passende culinaire context.

Thema's die aan bod komen zijn onder meer:
*Kloonselectie
*Terroir
*Blends versus monocépages
*Gastronomische inzetbaarheid

Tevens op deze dag:

Presentatie Jaargids Wijn 2011
Hij is er weer: de gids der gidsen, met de beste betaalbare wijnen momenteel verkrijgbaar, geselecteerd door de professionele jury van het Proefschrift Wijnconcours. Inclusief de Wijnen van het Jaar en boeiende artikelen voor wie alles over wijn (en spijs) wil weten.

Prijsuitreiking Huiswijncompetities Amsterdam e.o. & Noord-Holland
De bekendmaking van de winnende huiswijnen in diverse horecacategorieën.

Toegang
Gratis toegang voor professionals uit de wijnhandel of horeca na online registratie, via www.thewinesite.nl/evenementen/evenement-registratie-overzicht
Vanaf 16.00 uur tevens toegankelijk voor consumenten. Zij betalen 9,50 euro aan de entree.

Datum: maandag 22 november, 12.00 uur
Locatie: NH Barbizon Palace, Amsterdam
Informatie: info@thewinesite.nl

The Wine & Food Association