ECI is 'Beste Winkelketen van België'


Laureaat in categorie `Boeken en Tijdschriften'

ANTWERPEN, 20101122 -- Op de bekendmaking van `Beste Winkelketen van België' is boeken- en multimediabedrijf ECI uitgeroepen tot beste winkelketen in de categorie `Boeken en tijdschriften'. "Een bewijs dat het publiek onze nieuwe strategie en aanpak weet te waarderen", vertelt Manuella De Deckker, Directeur van ECI België.

Voor de vijfde achtereenvolgende keer konden consumenten via het publieksonderzoek van Q&A Research & Consultancy hun favoriete winkelketen benoemen en beoordelen op prijs-kwaliteitverhouding, prijsniveau, acties & aanbiedingen, assortiment, vernieuwing, service, deskundig personeel, klantvriendelijkheid en de sfeer in de winkel.

Meer dan 400.000 Belgische consumenten hebben tussen 3 mei tot 1 augustus online een beoordeling uitgebracht, verdeeld over 166 winkelketens in 24 categorieën. In de categorie `Boeken en tijdschriften' werd ECI de winnaar, voor de andere genomineerde boekhandels: Boekenvoordeel, Club, FNAC en Standaard Boekhandel. ECI behoort tot de zeven nieuwe winnaars in vergelijking met vorig jaar.

"Onze nieuwe strategie wordt door de consument positief ervaren en al het harde werk en opleiding van personeel heeft zich duidelijk vertaald naar waardering door onze klanten. Vooral service en advies maakten het verschil", aldus nog Manuella De Deckker. Sinds vorige editie schafte ECI het verplicht lidmaatschap af en is ECI open voor iedereen. Ook het kroonboek (verplicht af te nemen kwartaalboek) werd afgeschaft en ECI investeerde fors in een online winkelplatform waardoor het continu 600.000 artikelen kan aanbieden. Met levering op de volgende werkdag eigent ECI zich tevens de titel van `snelste mediashop van het land' toe. Verder introduceerde ECI net voor de zomer een nieuw winkelconcept met de allereerste belevingsboekhandel in ons land (in Hasselt).

Over ECI België
ECI voor boeken muziek en vrije tijd NV is onderdeel van Clearwood en verkoopt als multimediabedrijf sinds meer dan veertig jaar boeken, cd's, dvd's en games in Vlaanderen.
De klanten kunnen terecht in de eigen winkels in Aalst, Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en Wijnegem, via postverzending of via de website www.eci.be. Iedereen is welkom bij ECI België, ook zonder lidmaatschap. Klanten die lid worden van ECI België, krijgen specifieke kortingen en voordelen.
ECI België neemt heel wat initiatieven om het lezen te bevorderen. Zo brengt de langstlopende literaire serie Schrijvers van Nu al meer dan 25 jaar elk kwartaal nieuw aanstormend talent onder de aandacht.
ECI België is lid van de Vereniging Vlaamse Boekverkopers (VVB) en het Belgisch Direct Marketing Verbond (BDMV).
ECI werd uitgeroepen tot `Beste Winkelketen van België 2010' in de categorie `Boeken en tijdschriften'.
ECI ontving in april 2010 een BeCommerce Awards in de categorie Multimedia.

ECI België





Ingezonden persbericht