Aastra lanceert IP-telefoontoestellen voor nieuwe Microsoft Lync


BRUSSEL, 20101122 -- Aastra, een van de wereldspelers in bedrijfstelecommunicatieoplossingen, laat weten dat de Aastra IP Phones for Microsoft Lync gelijktijdig met de release van deze nieuwe Microsoft-software beschikbaar zijn.

Met de lancering van Lync Server 2010, de vroegere Office Communication Server, richt Microsoft zich op de markt van bedrijfstelefonie. Aastra is één van de weinige partners met hardware die speciaal voor Lync werd ontworpen. De Aastra 6721ip en 6725ip telefoons leveren een uitzonderlijke kwaliteit en, eens volledig geïntegreerd met Microsoft Lync, zijn het sterke unified communications (UC) toestellen. Deze toestellen kunnen onafhankelijk van een computer werken en kunnen tevens eenvoudig en op grote schaal worden ingezet. De Aastra 6725ip biedt als bijkomend voordeel een pc-connectie via USB voor een integratie met Microsoft® Lync(TM) Server 2010. De `click-to-dial'-functie wordt dan verrijkt met aanwezigheidsstatus, zodat een efficënter callmanagement wordt verzekerd voor de zakelijke gebruikers en samenwerkende teams.

Het ontwerp van de Aastra 6721ip en 6725ip telefoons biedt een betere gebruikservaring en vergemakkelijkt ook de aanvaarding van unified communications. Dit gebeurt onder meer door :
    * een intuïtieve interface die duidelijk op een LCD-kleurenscherm (3,5 inch) wordt weergegeven;
    * een eenvoudige toegang tot de meest essentiële belfuncties met de navigatietoetsen;
    * een `breedband'-ontvangst die de helderheid van alle oproepen versterkt; een voordeel dat zeker bedrijven met veel internationale gesprekken ten goede komt.


"De lancering van de 6721ip en 6725ip past in de strategie van Aastra om de bedrijfswereld een brede keuze, hoge kwaliteit en waarde te bieden", vertelt Simon Beebe, Vice President of Product Management en bij Aastra verantwoordelijk voor de IP-telefoons. "We zijn verheugd met deze mogelijkheid om met Microsoft te kunnen samenwerken om UC-oplossingen te ontwikkelen waarmee we tegemoet komen aan de vraag van de hedendaagse werknemer om op verschillende manieren te kunnen communiceren."

Meer informatie over beide IP--toestellen the 6721ip en 6725ip vindt u op: www.aastra.com/lyncphones.

Over Aastra
Aastra België is de belgische divisie van Aastra Technologies Limited. Gevestigd in Concord (Ontario, Canada), is Aastra Technologies Limited (TSX:«AAH») wereldwijd een vooraanstaande speler in Enterprise communicatieoplossingen. Aastra ontwikkelt en levert innovatieve communicatieoplossingen en applicaties voor alle marktsegmenten. Inmiddels heeft Aastra wereldwijd meer dan 50 miljoen geïnstalleerde lijnen en activiteiten in meer dan 100 landen.
Aastra heeft een 100% focus op de Enterprise markt en biedt een uitgebreid portfolio van Unified Communications maatwerkoplossingen: van geavanceerde telefooncentrales voor het midden- en kleinbedrijf tot volledig schaalbare oplossingen voor de grootzakelijke markt. Met een sterke focus op Open Standaarden zorgt Aastra ervoor dat mensen en organisaties efficiënter kunnen communiceren en samenwerken.
Meer informatie over Aastra, vindt u op de website www.aastra.be





Ingezonden persbericht