IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 22 t/m 26 november 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 22 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Theodor Holman praat met filosoof Jaap van Heerden over zijn net verschenen boek 'Fascinaties, een intellectuele autobiografie'. Waarom verontschuldigen mensen zich tegenover wildvreemden als ze op de verkeerde verdieping uit de lift stappen? Van Heerden heeft het antwoord. In zijn nieuwe boek blikt hij terug op kwesties die hem de afgelopen decennia hebben beziggehouden, zich allen bevindend op het snijpunt van psychologie en filosofie.


* Dinsdag 23 november
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller ontvangt schrijver Jan Brokken. Meer dan 10 jaar zocht schrijver Jan Brokken in Estland, Letland en Litouwen naar levensgeschiedenissen. De verhalen in zijn boek 'Baltische zielen' geven een onthutsend beeld van de twintigste eeuw.


* Woensdag 24 november
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is Eva Rovers, kunsthistorica en onderzoeker aan het Biografie Instituut in Groningen. Rovers promoveert op de levensgeschiedenis van de eigenzinnige kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller. Zij legde tussen 1907 en 1929 een indrukwekkende collectie moderne kunst aan, waaronder een kleine honderd werken van Vincent van Gogh en tientallen andere werken van onder anderen Mondriaan, Picasso, Braque en Seurat. De collectie is ondergebracht in het Kröller-Müller Museum in het Nationale Park De Hoge Veluwe.


* Donderdag 25 november
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller ontvangt 3FM-dj Eric Corton.Voor Serious Request, een inzamelingactie van 3FM, maakte Corton veel reportages in Afrika. In zijn boek 'Wilde Wereld' beschrijft hij zijn persoonlijke verhalen over de rauwe realiteit van dit continent.


* Vrijdag 26 november
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Hoofdgast is onderwijseconoom Henriëtte Maassen van den Brink. Ze is lid van de Onderwijsraad en oprichter van TIER, een interuniversitair instituut dat de kwaliteit van het onderwijs in Nederland wil verbeteren. Hoe staat het met onze kenniseconomie? Is het echt zo slecht gesteld met het onderwijs als wordt beweerd? Is er verandering nodig om de kenniseconomie voor de toekomst te waarborgen?

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl




IKON