Ingezonden persbericht


(Persbericht)

EU steunt IBM en Europees consortium om nieuwe cloud infrastructuur te ontwikkelen

Vandaag start IBM samen met een Europees consortium van bedrijven en instellingen met de ontwikkeling van een nieuw prototype voor cloud computing. TClouds (Trustworthy Clouds) is bedoeld om cloud computing technologie nog veiliger en betrouwbaarder te maken. In dit driejarige project gefinancieerd door de Europese Unie werken wetenschappers en het bedrijfsleven samen.


- Het Europese consortium bestaat naast IBM uit beveiligingsbedrijf Sirrix AG, energiebedrijven Energias de Portugal en EFACEC, het Italiaanse San Raffaele ziekenhuis en verschillende academische onderzoeksinstellingen uit zeven verschillende landen;


- Wetenschappers zoeken naar oplossing voor beperkingen van privacy en betrouwbaarheid van openbare cloud computing netwerken;


- Wetenschappers en ingenieurs laten aan de hand van twee praktische scenario's zien wat de voordelen zijn van TClouds:


1. In het eerste scenario wordt een Portugees energienetwerk - met slimmee energiemeters - overgezet naar een cloud omgeving. TClouds laat zien hoe de veerkracht, privacy en beveiliging van dit energienetwerk verbeterd wordt.


2. In het tweede scenario wordt het complete zorgtraject van een Italiaans Ziekenhuis opslagen in een virtuele cloud omgeving, dat hierdoor toegankelijk wordt voor zowel patiënten en medisch personeel. TClouds laat zien hoe de dienstverlening wordt verbeterd en de kosten worden verlaagd, terwijl de privacy nog steeds intact blijft.

Foto's zijn beschikbaar via Flickr:

http://www.flickr.com/photos/ibm_research_zurich/sets/72157625279357745/detail/

Het TClouds project moet in september 2013 zijn afgerond.

Voor meer informatie over het onderzoek:

www.tclouds-project.eu

Zie het originele Engelstalige persbericht onderaan deze mail.

Voor meer informatie over IBM:

www.ibm.nl