Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Bijna 50% van de kunstwerken verkocht

uit de tentoonstelling Wonder boven Wonder - Outsiderkunst & bijbelverhalen

Alle werken uit de tentoonstelling Wonder boven Wonder in het Bijbels Museum zijn te koop. De opbrengst komt ten goede aan kunst- en culturele projecten van zorgorganisatie Amerpoort. Anderhalve maand na opening van de tentoonstelling is al bijna de helft van de werken verkocht. Zo zijn er werken gekocht door het Nederlands Bijbelgenootschap en Ernst Veen, directeur van Hermitage Amsterdam en de Nieuwe Kerk.

Binnen enkele minuten na opening van de tentoonstelling was het werk Maria met Kind van Piet Schopping al vergeven. Ook Ernst Veen en medewerkers van het Nederlandse Bijbelgenootschap kwamen snel tot een keuze voor hun favoriete kunstwerk. Ernst Veen vertelt over zijn aankoop: "Toen ik de tentoonstelling bezocht werd ik direct getroffen door 'De verloren zoon' van Hans de Vries, een ontroerend schilderijtje dat niets anders laat zien dan de barmhartige vader en zijn teruggekeerde zoon. In een flits heb ik het gekocht. Ik kijk uit naar het moment dat ik het in handen heb, maar moet nog tot februari wachten." Medewerkers van het Nederlands Bijbelgenootschap kozen voor het werk van Ton de Haan. Zijn verbeelding van 'Het Laatste Avondmaal' komt in het gebouw van het NBG te hangen. "De afbeelding in rode kleur op een eenvoudige kartonnen doos vertelt een krachtig verhaal, teruggebracht tot de essentie. Het is gewoon wonderlijk mooi", aldus directeur CeesJan Visser.

De tentoonstelling Wonder boven Wonder laat bijbelverhalen zien door de ogen van kunstenaars met een verstandelijke beperking van zorgorganisatie Amerpoort. Het resultaat: intuïtieve, creatieve kunst. Bijbelverhalen zijn vertaald naar kleurrijke en verrassende schilderijen, persoonlijk getint en raak getroffen. Tot 30 januari zijn de 140 werken - ook de reeds verkochte - te zien in bijna alle zalen van het museum. Locatie: Bijbels Museum, Herengracht 366-368, 1016 CH, Amsterdam

Data: 2 oktober 2010 - 30 januari 2011

Prijs van de werken: Variërend van E 110,- tot E2500,-

Kijk voor de openingstijden en overige informatie op www.bijbelsmuseum.nl



Ingezonden persbericht