Persbericht

Kingston Technology en ICEcat gaan samenwerking aan voor verhogen value added services voor resellers Samenwerking met ICEcat verzekert Kingston's partners van real-time en accurate productinformatie


- Verbeterde value added services voor Kingston channel partners
- Gratis diensten voor partners

- Content momenteel beschikbaar in zeven talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Pools en Spaans

Amsterdam, 22 november 2010 - Kingston Technology Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company, 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, gaat samenwerken met ICEcat, een gratis open catalogus dienst die wereldwijd meer dan 12.000 channel partners voorziet van productinformatie. ICEcat is een sterk ingeburgerde site die geregistreerde partners gratis toegang geeft tot de datasheets van producten, beeldmateriaal en specificaties.

"We zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om onze tools te stroomlijnen en de productiviteit voor onze partners te verhogen. Tijdige en accurate digitale middelen zijn een essentieel element in het bieden van consistente ondersteuning aan onze channel partners. Hierdoor kunnen zij op hun beurt goede services leveren aan hun klanten", zegt Erik Vink Business Development Manager Nederland bij Kingston Technology. "Na een onderzoek en een succesvolle proefperiode in Nederland hebben we alle vertrouwen in onze samenwerking met ICEcat en zijn er zeker van dat zij ons zullen helpen om onze doelstellingen te behalen."

Kingston Technology's beslissing om samen te werken met ICEcat versterkt hun toewijding om het kanaal te ondersteunen. In tegenstelling tot andere online productinformatiediensten, wordt Open ICEcat exclusief gefinancierd door vendoren waardoor het een gratis dienst is voor resellers. ICEcat biedt meer dan 1 miljoen product datasheets in XML- of URL-format die goedgekeurd zijn door vendoren. Dit is ideaal voor gebruik voor websites en ERP-systemen.

"Productgegevens en specificaties veranderen tegenwoordig bijna dagelijks", zegt Erik Snijders, Sales Director, ICEcat NV. "Het onderhouden van een accurate productwebsite kan een full time baan zijn, maar dankzij Open ICEcat wordt het een gemakkelijk en geautomatiseerd proces. We zijn blij met Kingston's deelname."

"Als langdurige partner van Kingston zijn we verheugd over Kingston's samenwerking met ICEcat", zegt Brian Speelman, Directeur bij Centralpoint.nl. "Hun samenwerking zorgt ervoor dat we ons niet druk hoeven te maken over de accuraatheid van de productinformatie die we gebruiken. We kunnen daardoor vol vertrouwen de data gebruiken voor onze verkooptools en website."

ICEcat voorziet Kingston's productinformatie in zeven lokale talen in zeven Europese landen: Polen, Spanje, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Nederland. Toekomstige uitbreiding behoort tot de opties. Neem contact op met de locale Kingston Technology account manager voor meer informatie.