Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Almere, 22 november 2010

World Trade Center Almere Area (WTCAA) zoekt het hogerop

Oplevering WTC Zakencentrum begin 2011 een feit

Het World Trade Center Almere Area heeft op 22 november 2010 een huurovereenkomst met Eurocommerce getekend. De WTCAA organisatie, gericht op de bevordering van internationale handel en economische bedrijvigheid in de regio Almere, zal omstreeks februari 2011 haar intrede doen op de tweede verdieping van de nieuwe WTC Carlton Tower van het WTC Zakencentrum. Het WTC Zakencentrum is gelegen achter station Almere Centrum en telt nog twee andere kantoortorens. De WTC Carlton Tower, een ontwerp van architectenbureau Dam & Partners, is met 120 meter hoogte en 31 verdiepingen het hoogste gebouw in de provincie Flevoland.

De ondertekenaars van de overeenkomst zijn Fons van der Ham (WTCAA bestuursvoorzitter), Peter Hubers (facilitair directeur WTC) en Jetze Steensma (directeur Eurocommerce). Tevens is de in 2007 getekende samenwerkingsovereenkomst tussen WTCAA en Eurocommerce verlengd teneinde de invulling van de bedrijvigheid en dienstverlening in het nieuwe WTC Zakencentrum langjarig succesvol te maken. "De essentie van elk World Trade Center ter wereld is de internationale handel te bevorderen. Dat gebeurt door het aanbieden van state of the art vastgoed, hier gerealiseerd door Eurocommerce, en een scala aan bedrijfsdiensten: van flexibele catering tot moderne vergader- en congresfaciliteiten, in Almere verzorgd door Compass. Daarnaast voeren wij, als WTCAA, naast onze International Business Club een vijftal progamma's uit in het kader het Programma Economische Internationalisering regio Gooi, Eemland en Flevoland. Met deze programma's richt het WTCAA zich onder meer op diensten aan international e ondernemers, expats, studenten en internationale starters," licht Fons van der Ham toe.

Nucleus van internationale handel en bedrijvigheid

Van der Ham stelt dat het WTC Zakencentrum dé nucleus van internationale handel en bedrijvigheid in de regio zal vormen. "Het WTCAA is zeer trots op het nieuwe WTC Zakencentrum, in het bijzonder de WTC Carlton Tower. Deze wolkenkrabber is een visitekaartje voor Almere en omgeving en biedt vanaf de hoogste verdieping een ongeëvenaard uitzicht over de gehele metropoolregio Amsterdam. Ik ben ervan overtuigd dat de aanwezigheid van een topklasse landmark als het WTC Carlton meer grote partijen zal aantrekken. Ook zal het de naamsbekendheid van het WTCAA vergroten en dat zal een positieve invloed hebben op zowel de uitvoer van ons Programma Economische Internationalisering als op de groei van het aantal leden van onze International Business Club, hét internationale zakennetwerk van de regio," aldus Fons van der Ham.

Noot voor de redactie (