Gemeente Uithoorn

Gemeente gaat strenger toezien op aanbieden afvalcontainers

De gemeente Uithoorn gaat het aanbieden van de afvalcontainers strenger controleren. Daarbij wordt met name gelet op het `te vroeg' buiten zetten, het `te laat' binnenhalen en wat er wordt aangeboden. Verkeerd aanbieden kan een boete opleveren van tenminste EUR 60,-.

Wat zijn de regels voor het buitenzetten en binnenhalen?

De containers mogen de avond voor het ophalen na zonsondergang buiten op de opstelplaatsen worden gezet met de wielen naar de rijweg gericht. De containers moeten op de dag van lediging weer binnen worden gehaald.

De afvalcontainers op de openbare weg leveren een rommelig straatbeeld op. Lege containers kunnen met harde wind omwaaien of worden nog wel eens omgegooid door vandalen. Met als gevolg dat de container tegen eigendommen aan kan komen en men daardoor schade kan oplopen. We willen daarom de periode dat containers langs de weg staan zo veel mogelijk beperken

Regels en tips voor gf/restafvalcontainer

Afval moet worden aangeboden in de door de gemeente verstrekte afvalcontainers. Los afval of afvalzakken die naast de containers staan worden niet meegenomen. Aarde, puin, zand of autobanden horen niet in de container. Dit zijn enkele belangrijke regels. Alle regels en tips over het aanbieden van afval kunt u vinden op http://www.uithoorn.nl/ onder huishoudelijk afval of in het Milieu- en afvalkatern van de gemeentegids. De gemeente gaat de komende tijd strenger controleren op het naleven van deze regels.

Controle door gemeentesurveillanten

In het voorjaar van 2009 zijn de gemeentesurveillanten begonnen met het controleren van het te vroeg buiten zetten of te laat binnenhalen van de containers. Bewoners die hun container buiten de toegestane periode op straat hadden geplaatst, kregen tot nu toe alleen een waarschuwing. Maar vanaf nu zal er worden bekeurd. De kosten van het proces-verbaal zijn EUR 60,- plus de administratiekosten van het Centraal Juridisch Incasso Bureau (CJIB ) à EUR 6,-. En zoals u hierboven hebt kunnen lezen zullen de surveillanten ook controleren op de inhoud van de containers.

Laatst gewijzigd: 22 november 2010