Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Zutphen - Man mishandeld na aanspreken vandalen           |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 40-jarige man uit Vorden mishandeld is door enkele jongeren die hij kort daarop had aangesproken over het feit dat zij een fiets aan het vernielen waren. De politie is op zoek naar getuigen, in het bijzonder de getuige die de man te hulp schoot.


Het voorval vond vrijdagavond 19 november rond 23:30 uur plaats aan het Broederenkerkplein in Zutphen. De man zag een groepje van 4 of 5 jongens die bezig waren een fiets kapot te trappen. Toen hij hen toeriep dat ze hiermee op moesten houden kwamen de jongeren op hem af en werd de man geschopt en geslagen, door één of meerdere van de jongeren. Een nog onbekende getuige kwam op dat moment aanlopen en schreeuwde de jongeren toe dat ze moesten ophouden. Hierop zijn de jongeren weggelopen richting het centrum. De getuige heeft de mishandelde man opgevangen en thuis gebracht in een wit busje. De politie wil heel graag in contact komen met deze getuige.


De mishandelde man heeft zaterdagochtend medische hulp gezocht. In het ziekenhuis is geconstateerd dat de man ondermeer gekneusde ribben heeft opgelopen.


De jongeren waren naar schatting 16 - 18 jaar oud en hadden allen een normaal tot slank postuur. Enkele hadden een getinte huid en enkele een blanke huid. Meerdere jongeren droegen gympen en één van hen droeg een glimmende zwarte jas. De politie roept getuigen op om de politie te bellen via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via 0800-7000.


2010171034

|     |Zutphen - Diefstal jas                                    |

Een 20-jarige jonge vrouw uit Hengelo (Gl) is in de nacht van zaterdag op zondag 21 november betrapt en aangehouden wegens diefstal van een jas uit een café in het centrum van Zutphen.


De eigenaresse van de jas, een 19-jarig meisje uit Zutphen, had haar jas aan een kapstok gehangen en ontdekte rond 00:30 uur dat de jas weg was. Ze besloot zelf naar andere café's te gaan op zoek naar haar jas. Toen ze haar jas in een garderobe van een ander café zag hangen is het personeel van het café gewaarschuwd dat de jas niet meegegeven mocht
worden. Toen de 20-jarige zich bij de garderobe meldde is ze aangehouden op verdenking van diefstal van de jas. De politie maakt proces-verbaal op.


2010170599

|     |Laren - Slingerend op snelweg                             |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 21 november een 23-jarige man uit Lochem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De automobilist werd rond 01:30 uur staande gehouden op de Rengersweg. De politie was gealarmeerd over het feit dat even daarvoor was gezien dat de man slingerend over de A1 reed. Een blaastest op straat bevestigde dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,2 blies. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2010170592

|     |Eerbeek - Snelkraak benzinestation                        |

In de nacht van zondag op maandag 22 november is er rond 03:30 uur ingebroken in een benzinestation aan de Stuijvenburchstraat in Eerbeek.


De politie ging direct na de inbraakmelding ter plaatse en trof de geforceerde toegangsdeur aan. Binnen bleek een behoorlijke ravage te zijn aangericht en rookwaren te zijn weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.


2010170859

|     |Zutphen - Inbraak supermarkt                              |

In de nacht van zondag op maandag 22 november is er rond 03:30 uur ingebroken in een supermarkt aan de Jan Vermeerstraat in Zutphen.


De politie ging direct na de inbraakmelding ter plaatse maar trof niemand meer aan. Er was een deur van de supermarkt geforceerd en er zijn rookwaren weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.


2010170872

|     |Lochem / Eerbeek - Woninginbraken                         |

De politie onderzoekt een drietal woninginbraken die hebben plaatsgevonden op zaterdagavond 20 november in Lochem en Eerbeek.


De inbraken vonden plaats aan de Nassaulaan en Prins Clauslaan in Lochem en de Huijgenslaan in Eerbeek. In alle gevallen zijn ramen geforceerd. De buit bestaat ondermeer uit sieraden en telefoons. De politie heeft de inbraken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met de politie via 0900-8844.


2010170547 / 2010170546 / 2010170586


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(

---- --