Ingezonden persbericht


JOVD kiest nieuw hoofdbestuur


* Voorzitter Martijn Jonk herkozen

* Erevoorzitter Wiegel en voorzitter Jonk roepen tijdens JOVD congres VVD op om regering te bewegen AOW-leeftijd eerder en meer te verhogen.

Den Haag, 22 november 2010 - De JOVD heefft dit weekend tijdens haar congres in het Brabantse Made een nieuw hoofdbestuur gekozen. Martijn Jonk werd herkozen als Landelijk Voorzitter. Naast Jonk werden ook Nick Derks, Dennis van den Oever, Wouter de Nie, Timo Roeleveld, Bram Dirkx en Ferry van den Broek verkozen in het nieuwe bestuur. 'We hebben grote plannen voor de JOVD. Natuurlijk zullen we ook komend jaar de regering en de VVD kritisch volgen en hen toetsen aan hun liberale inborst' aldus voorzitter Martijn Jonk.

In zijn toespraak riep voorzitter Jonk jongeren op zich te verenigen en niet te wachten op de huidige generatie politici: 'zij staan met één been in het verleden, en met het andere ontkennen zij het heden. De partijen staan elkaar te verdringen op de 50+ beurs, de senioren hebben een dikke vinger in de pap bij politieke partijen en de regering is bang om de rollator uit het basispakket te halen. Onze generatie is slim, krachtig en heeft alles in zich voor een prachtige toekomst. Maar tot die dag zullen we moeten knokken voor onze belangen'.

Ook haalde Jonk hard uit naar de machtige positie van de vakbonden. Dit mede naar aanleiding van de opmerking van CNV-voorzitter Jaap Smit die stelde dat als meer jongeren lid waren geweest van de vakbond, het pensioenakkoord er anders uit had gezien. Voorzitter Jonk: 'Mijn vraag is dan: als je weet dat je niet het algemeen belang dient, als je weet dat je ledenbestand eruit ziet als dat van een bingoclub, als je weet dat je een hele generatie in de kou laat staan: wat doe je daar dan?

Voorzitter Jonk riep de aanwezige VVD-fractievoorzitter Stef Blok op om de ruimte in het regeerakkoord op het gebied van pensioenen en AOW te gebruiken en niet bang te zijn voor de vakbonden. 'Naar 66 in 2020 is te weinig en te laat. Het biedt geen antwoord op de problemen' aldus Jonk. De JOVD is van mening dat de invoering van de verhoging van de AOW-leeftijd al in 2012 zou moeten beginnen. Hans Wiegel, erevoorzitter van de JOVD, ondersteunde de oproep. Hij noemde tijdens zijn toespraak voor de jonge liberalen het regeerakkoord op deze punten 'slap'.