Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T.

22 November 2010

SP strijdt tegen de bezuinigingen voor de sociale werkvoorzieningen

De SP afdeling Leeuwarden heeft vandaag diverse organisaties bezocht om aandacht te vragen voor de komende ontwikkelingen in de sociale werkvoorziening. Organisaties als Caparis, het UWV en diverse andere re-integratie bureaus waren zeer welwillend om de nodige posters en flyers in ontvangst te nemen om onder hun cliënten te verspreiden.

De kabinetsplannen zijn duidelijk. Er moet achttien miljard worden bezuinigd en de pijlen zijn gericht op degenen die zich niet kunnen verweren. Want alleen die pijlen zullen hun doel adequaat en zonder scrupules raken.

Er is een onheilspellend en panisch gevoel gaande in Nederland, handen worden niet meer geschud en er ontvouwt zich een apocalyptisch scenario. Het is niet alleen de SP die zich ernstig zorgen maakt over de huidige ontwikkelingen; ook andere partijen laten hun stem horen, schreeuwen er zelfs om, hopend het tij zo nog te keren. Sinds de kabinetsformatie en de regeringsverklaring is de toekomst duidelijk geworden voor de mensen die enigszins gehandicapt, met hun positieve instelling en hun kunnen met veel plezier hun werk uitoefenen en daarmee voldaan en vol zelfvertrouwen aan het eind van de dag thuiskomen en hun zelf verdiende brood op de plank kunnen leggen. De plannen van deze regering zal hun dat gelukkige gevoel voor vele jaren ontnemen.

De SP en meer politieke partijen pikken dat niet ! Er dreigen dertigduizend banen in de sociale werkvoorziening te verdwijnen. Dertigduizend mensen die een zinvol en gedegen bestaan proberen op te bouwen, worden in de steek gelaten en dat is slechts het begin.

Aanstaande zaterdag op 27 november zal een protestmanifestatie worden gehouden van elf uur 's ochtends tot twee uur 's middags in de Brabantshallen in Den Bosch. Voor een ieder die dat wil bijwonen, wordt gratis vervoer verzorgd. Emile Roemer en Job Cohen zijn aanwezig vergezeld door bekende artiesten voor de muzikale omlijsting.