Introductie nieuwe permanente lifeline technologie voor klimparken


Honderd procent gegarandeerde veiligheid voor de gebruikers van hoogteparcoursen

WERKHOVEN, 20101122 -- Active Constructions (ACS), een van de toonaangevende bouwers van ECO klimbossen en klimparken in Europa, lanceert de volgende stap in geavanceerde veiligheidstechnologie voor de gebruikers van recreatieve adventure parcoursen. "Het nieuwe product voor permanente zekering is ontworpen door de Zwitserse specialisten van Speedrunner", vertelt Kees-Jan Verwaal, algemeen directeur van ACS, tijdens de opening van het ECO klimbos in Veldhoven, waar dit veiligheidssysteem voor de eerste keer in Nederland is toegepast.

Het systeem bestaat uit een speciaal ontwikkelde katrol, die de naadloze overgang tussen twee hindernissen mogelijk maakt, zonder dat de katrol van de veiligheidslijn losgemaakt hoeft te worden. "Voor zover wij weten, is Speedrunner het enige life-line systeem dat permanente valbeveiliging verzorgt over een hoogteparcours met een willekeurige combinatie van hindernissen", voegt Verwaal toe. "Bovendien geeft dit volcontinue leeflijn systeem de mogelijkheid om ook personen in een ECO klimbos of duurzaam klimpark toe te laten die tot op heden waren uitgesloten. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om jonge kinderen en mensen met een lichte fysieke of geestelijke beperking. Ook deze groepen kunnen met dit lifeline-systeem, vanaf nu net zoveel plezier beleven omdat iedereen permanent gezekerd is."

De nieuwe life-line technologie heeft direct de aandacht getrokken van adventure-park exploitanten door heel Europa. "Afgezien van de unieke veiligheidsaspecten, de zeer eenvoudige bediening en lage onderhoudskosten, verzorgt het Speedrunner zekeringssysteem een veel hogere doorvoersnelheid per klimparcour en behoeft het een veel lagere personele inzet", vertelt Verwaal. "Vanaf nu bieden wij dit systeem aan als standaard lifeline-systeem in al onze adventurepark ontwerpen".

Daarnaast maakt ACS bekend dat het door deze strategische keuze, de exclusieve distributierechten voor het valbeveiligingssysteem van Speedrunner heeft binnengehaald. "Door onze uitgebreide expertise zijn wij nu ook in staat bestaande hoogteparcoursen uit te rusten met de nieuwste valbeveiligingstechnologie." concludeert de enthousiaste Verwaal.

Over Active Constructions
Active Construction Services ontwerpt en bouwt Active Forest ECO klimbossen, Active Challenge klimparken, Adventure- en klimtorens, speelbossen en avonturenparken. Doordat het bedrijf blijvend voorop loopt in innovatie, kwaliteit, veiligheid en maximale duurzaamheid, is het een vooraanstaand producent van uitdagende outdoor concepten in Europa.