ANWB en AutoTrack steunen uitbreiding Tevreden.nl naar de autobranche


CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20101122 -- Vanaf vandaag wordt de nieuwe website autobedrijf.tevreden.nl geïntroduceerd voor zowel consumenten als autobedrijven. De ANWB, AutoTrack.nl en Tevreden.nl zijn daartoe een samenwerking aangegaan. Autobedrijf.tevreden.nl speelt in op de sterke behoefte van zowel consumenten als autobedrijven naar onafhankelijk onderzoek en betrouwbaar inzicht in de klantervaringen in de autobranche.

Autobedrijf.tevreden.nl helpt zowel consumenten als autobedrijven. Consumenten hebben de mogelijkheid om circa 8.800 autobedrijven in Nederland te beoordelen op service en kwaliteit over bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt, schadeherstel of de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. Tevens kunnen zij de ervaringen van andere autobezitters bekijken zodat zij hier hun aankoopkeuzes op kunnen baseren.

Ook autobedrijven kunnen profiteren van autobedrijf.tevreden.nl. Met een abonnement op dit platform kunnen zij hun klanten eenvoudig uitnodigen om hun prestaties te beoordelen. Via rapportages en analyses krijgen zij zo de noodzakelijke inzichten om hun dienstverlening klantgericht te verbeteren. Door de branchegerichte aanpak kunnen autobedrijven ook onderling scores vergelijken. Tegelijkertijd krijgen autobedrijven er een krachtig marketinginstrument bij door hun beoordelingen op autobedrijf.tevreden.nl, AutoTrack.nl en binnenkort op anwb.nl/auto te publiceren. Alle klantreacties worden door de redactie van autobedrijf.tevreden.nl op betrouwbaarheid gecontroleerd. Aan de hand van diverse redactieregels, zoals de controle op het kenteken, automerk en autotype, wordt misbruik geminimaliseerd. Consumenten wordt zo alleen objectieve en betrouwbare informatie geboden.

Autobedrijf.tevreden.nl is een initiatief van Tevreden.nl. Gestart in juni 2009 hebben enkele honderden autobedrijven inmiddels al meer dan 30.000 klantreacties verzameld. De ANWB en AutoTrack.nl zullen autobedrijf.tevreden.nl verdere bekendheid geven onder autorijdend Nederland. De ANWB zal haar leden oproepen om na een garagebezoek een oordeel te geven op autobedrijf.tevreden.nl en de beoordelingen binnenkort op haar website publiceren. AutoTrack.nl, marktleider in de online autobranche, doet dit al om zo consumenten betrouwbare informatie te bieden over de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. De samenwerking met ANWB en AutoTrack.nl, de nieuwe website en een campagne richting autobedrijven zal naar verwachting voor een sterke toename in het aantal deelnemende autobedrijven en klantreacties zorgen.

Over Tevreden.nl

Tevreden.nl ontwikkelt onderzoeksplatformen voor klanttevredenheid. Zij doet dit voor complete branches en voor individuele organisaties. Organisaties krijgen een eenvoudig dashboard waar beoordelingen, reviews en klachten van klanten real time gepresenteerd worden. Door de branchegerichte aanpak kunnen organisaties zichzelf onderling vergelijken. Hiermee krijgen zij de noodzakelijke inzichten om hun kwaliteit te verbeteren. De scores en reviews zijn ook voor consumenten zichtbaar zodat zij hier hun aankoopkeuzes op kunnen baseren. Op deze manier wil Tevreden Nederland tevreden maken.
Tevreden.nl is thans actief in meer dan 15 branches, in totaal maken ruim 2.000 organisaties actief gebruik van Tevreden.nl en er zijn inmiddels meer dan 500.000 beoordelingen gegeven. Voorbeelden van brancheplatformen zijn kinderopvang.tevreden.nl, makelaar.tevreden.nl, apotheek.tevreden.nl en autobedrijf.tevreden.nl. Tevreden zal de komende jaren het aantal brancheplatformen verder uitbreiden.
Voor meer informatie over Tevreden.nl, zie www.tevreden.nl

Over de ANWB

De ANWB is een vereniging met bijna 4 miljoen leden, die zich inzet voor de belangen van haar leden op het gebied van vakantie, vrije tijd en mobiliteit. Daarnaast biedt de ANWB een breed assortiment producten, diensten en activiteiten met name in de sfeer van hulpverlening, reizen, verzekeringen en informatie.
Voor meer informatie over de ANWB, zie www.anwb.nl

Over AutoTrack.nl

AutoTrack.nl is hét online advertentieplatform voor de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe auto's. AutoTrack.nl fungeert als compleet, betrouwbaar en gebruiksvriendelijke site voor consumenten bij het kopen van een auto. De site biedt transparantie en vergelijkbaarheid in het complete actuele aanbod. Zij valideert dit door het aanbod te verrijken met kwalitatieve en technische informatie en voor publicatie te controleren op merk/model, bouwjaar- en maand en kilometerstand. Voor autobedrijven biedt AutoTrack.nl een compleet advertentieplatform met kwalitatief het beste aanbod en de best renderende leads. AutoTrack.nl werkt transparant en biedt een eerlijk concurrentieveld bij het adverteren met auto's. www.autotrack.nl
Voor meer informatie over AutoTrack.nl, zie www.autotrack.nl