Socialistische Partij

SP Amsterdam :: Actie en fractienieuws

Amsterdam schreeuwt om cultuur

21-11-2010 * De SP wil dat er een streep gaat door de beoogde bezuinigingen van tien miljoen euro op kunst- en cultuurinstellingen. Zowel landelijk als lokaal keert de SP zich dan ook tegen deze bezuinigingen. De SP was daarom zaterdag ook te vinden bij het protest 'Nederland schreeuwt om cultuur' op het Leidseplein. De aanwezigen reageerden positief op de aanwezigheid en flyers van de SP.

Schreeuw om cultuur
Helaas haalde een SP-voorstel om de BTW-verhoging te voorkomen het niet in de Tweede Kamer. De Amsterdamse gemeenteraad zal op 16 december stemmen over een voorstel van de SP om de extra bezuiniging van 10 miljoen vanaf 2013 te voorkomen. Tot nu toe geeft het stadsbestuur wel aan dat ze de kunstbezuinigingen te fors vinden, maar ze nemen geen maatregelen om er iets aan te veranderen.

Een vol Leidseplein

Een creatieve samenleving daagt iedereen uit zichzelf te blijven ontwikkelen. Dat kan in bibliotheken en musea, in muziekscholen en fanfares, in zangkoren en toneelclubs, op poppodia, in ateliers voor beeldende kunst en andere kleinschalige centra. Volgens de SP is cultuur dan ook geen overbodige luxe maar broodnodig!

Wilt u uw verzet tegen de Amsterdamse kunstbezuinigingen laten doordringen tot in de gemeenteraad? Maak dan voor 15 december uw ongenoegen kenbaar door te mailen naar amsterdam@sp.nl. Wij zorgen ervoor dat uw protest op de juiste plek terecht komt.