Gemeente Brummen


Brandweervrijwilligers in het zonnetje

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-11-2010)

Joosten en zijn brandweerlieden

Tijdens de jaarlijkse korpsavond van de brandweer van de gemeente Brummen heeft een groot aantal brandweervrijwilligers weer certificaten en diplomas van opleidingen uitgereikt gekregen. Ook ontvingen enkele brandweerlieden onderscheidingen, omdat zij 12,5 danwel 25 of zelfs al 30 jaar in dienst zijn. De korpsavond vond dit jaar plaats in Zaal Concordia in Brummen.

Burgmeester Niels Joosten, binnen het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het gemeentelijke brandweerkorps, sprak de brandweerlieden toe. Ook brandweercommandant de heer Henk Timmermans richtte het woord tot de vrijwilligers van het brandweerkorps. Allereerst werd een nieuwe groep brandweerlieden welkom geheten. In Eerbeek komen Jeroen Liefhebber, Norbert Goedkoop, Emiel Zeijseink en John Schipper de post versterken. In Brummen zijn Kevin Morssink en Marcel Oosting gestart met hun brandweeropleiding.

Diplomas en certificaten
Ook dit jaar zijn er weer de nodige certificaten en diplomas behaald door verschillende brandweermensen. Deze werden door burgemeester Niels Joosten aan de betreffende personen uitgereikt. Het diploma Brand-wacht, inclusief een vaste aanstelling was er voor Jan Willem van Rossum en Dimitri van der Beek. Frank Rutgers en Edwin van den Berg behaalden hun diploma Hoofdbrandwacht en tevens de bevordering in die rang. Voor Ben Visser was er het diploma Brandweerchauffeur en Erwin te Bokkel behaalde het diploma Onderbrandmeester. Daarnaast is een hele ploeg van de post Brummen oppervlakteredder geworden. Edwin Assie, Dimitri van der Beek, Erwin te Bokkel, Jan Gemmink, Arianne Grootherder en Jan Willem van Rossum behaal-den daartoe het vereiste certificaat.

Jubilea
Bijzondere aandacht tijdens de korpsavond was er voor zes jubilarissen. Arianne Grootherder, Peter Rasenberg en Jan Gemmink ontvingen een brandweeronderscheiding voor 12,5 jaar brandweerdienst. Bennie Gronouwe werd gehuldigd voor 25 dienstjaren en Leo Thomassen tekende voor maar liefst 30 jaren brandweerdienst.

(foto H. Hanskamp)