Nederlandse Tafeltennisbond


Oranjedames ontvangen Spanje op 23 november in Oss 23-9-2010

De drievoudig Europees kampioen landenteams speelt op dinsdag 23 november aanstaande (19:30 uur) haar tweede thuisduel in de JOOLA European Nations League. Oranje gaat het in Oss opnemen tegen Spanje. Beide landen kwamen dit jaar al twee keer tegen elkaar uit. Op de WK wonnen de dames nipt met 3-2, afgelopen EK waren Linda Creemers, Li Jiao en Li Jie souverein in de kwartfinales: 3-0. Het duel vindt plaats in Sportcentrum Rusheuvel.

Linda Creemers balt haar vuist na een gewonnen punt tegen de Spaanse Galia Dvorak bij de EK. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Oranje kroonde zich in september in het Tsjechische Ostrava opnieuw tot Europees kampioen. Een unieke prestatie, want het lukte nog geen enkel ander Europees land om drie keer op rij de titel bij de dames te winnen. In de JOOLA European Nations League heeft het team van bondscoach Chen Zhibin nog alle uitzicht op de halve finales. Nederland staat tweede in groep B achter het ongeslagen Duitsland.

Drie ploegen hebben nu één wedstrijd gewonnen en twee verloren waaronder Oranje. In de thuisduels tegen Spanje en Oostenrijk zijn dus zeges nodig om bij de laatste vier te komen. Kortom een unieke mogelijkheid om de Oranjedames dichtbij huis te bekijken en vooral: aan te moedigen. De dresscode voor de supporters is dan ook: ORANJE!

Het evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) en de tafeltennisvereniging Return Oss. Wie zeker wil zijn van een plaats bestelt kaarten online via de website van Return Oss. Op de avond zelf kunnen kaarten gekocht worden aan de kasse. Prijzen: EUR5,- (volwassenen), EUR2,50 (jeugd t/m 15 jaar).

De Oranjeselectie van bondscoach Chen Zhibin voor dit duel zal later bekend worden gemaakt.

NTTB/HH