Universiteit van Tilburg

Persbericht 24 september 2010

Al Gore te gast bij Diesviering UvT

UvT lanceert Tilburg Sustainability Center

Op dinsdag 23 november 2010 viert de Universiteit van Tilburg haar 83e verjaardag en lanceert zij het Tilburg Sustainability Center. Voor deze bijzondere dag heeft de universiteit Al Gore uitgenodigd als gastspreker.

In 2006 zette Al Gore met de film `Een ongemakkelijke waarheid' het thema klimaatverandering met een klap op de kaart. In 2008, toen de financiële crisis pijnlijk duidelijk werd, gaf hij aan hoe economie en energiebeleid drastisch hervormd moesten worden. In 2010 komt hij met een systematische uitwerking daarvan: `Groen denken' is de uitdaging en de noodzaak voor bedrijven en landen die economisch succesvol willen blijven. Duurzaamheid moet de basis worden voor de economie van de 21e eeuw, is zijn boodschap.

Het Tilburg Sustainability Center (TSC) is opgericht om het onderzoek naar duurzaamheid aan de universiteit te bundelen en versterken. Het TSC werkt op het snijvlak van economie, ethiek en recht aan onderwerpen als Corporate Social Responsibility, duurzame ontwikkeling, duurzaam beleggen, milieu-economie en klimaatverandering. Het TSC stimuleert kritische debatten tussen wetenschappers, politiek, studenten, bedrijfsleven en andere geïnteresseerden, waarbij fundamenteel en toegepast onderzoek gekoppeld wordt aan de agenda's op het gebied van duurzaamheid.

De Diesviering is alleen toegankelijk voor genodigden. Zij ontvangen binnen enkele weken een uitnodiging om zich aan te melden. Meer informatie: specialevents@uvt.nl.