Gemeente Zederik


KIES: Kind In Echtscheiding Situatie

Elk jaar zijn er 36.000 kinderen betrokken bij een echtscheiding. Vaak vinden zij het moeilijk om hier thuis over te praten. Op korte termijn heeft een scheiding negatieve gevolgen voor de schoolprestaties, zelfbeeld en sociale relaties van kinderen. Maar uit onderzoek blijkt dat een scheiding ook op lange termijn negatieve effecten heeft. Kinderen van gescheiden ouders hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van angststoornissen of depressies. Ook vertonen deze kinderen vaker agressief gedrag; roken, drinken en blowen ze vaker. KIES kan dan uitkomst bieden.

KIES is een spel-en praatgroep voor kinderen die een echtscheiding hebben meegemaakt. Ze krijgen bij KIES de gelegenheid om in een veilige omgeving te praten over hun ervaringen en gevoelens met andere kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Uit reacties van de kinderen blijkt dat ze het fijn vinden om aan KIES mee te doen. Na afloop voelen de kinderen zich beter en begrijpen ze de echtscheiding beter.

KIES is een cursus die bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1 uur. De eerstvolgende KIES groep start op dinsdag 23 november 2010 en zal gegeven worden in Leerdam.

Meer informatie over KIES vindt u op www.kiesvoorhetkind.nl. U kunt uw kind aanmelden via telefoon (0183) 643 571.