Rijksoverheid


Gezocht: ondernemers en wetenschappers met nieuwe ideeën voor economie en biodiversiteit

Nieuwsbericht | 22-10-2010

Het aantal soorten dieren en planten is de afgelopen jaren wereldwijd afgenomen. Dit is een slechte ontwikkeling omdat biodiversiteit essentieel is voor het leven op aarde. Ook voor onze economie heeft biodiversiteit een belangrijke betekenis. Om het Nederlandse bedrijfsleven sterker te positioneren en om ondernemers aan te moedigen op zoek te gaan naar nieuwe businessmodellen en bedrijfsvoeringen die leiden tot het behoud van biodiversiteit, wordt het congres `Biodiversiteit: Kansen voor een nieuwe economie' georganiseerd.

Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) nodigt ondernemers en wetenschappers uit om deel te nemen aan dit congres. Het congres wordt gehouden op 23 november 2010 en wordt georganiseerd door het ministerie van EL&I in samenwerking met het Interdepartementale Programma Biodiversiteit, IUCN Nederland, het Nederlands Ecologisch Research Netwerk (NERN) en Natura Artis Magistra.

Bekende sprekers

Eën van de sprekers op het congres is Redmond O'Hanlon. De Britse schrijver en wetenschapper is een groot Darwin-kenner en is onder andere bekend van het VPRO-televisieprogramma Beagle. Andere sprekers zijn Hans Alders (voorzitter Task Force Biodiversiteit en Natuurlijke hulpbronnen), Piet Moerland (voorzitter Raad van Bestuur Rabobank Groep), Marten Scheffer (winnaar Spinozaprijs 2009), Jan Zuidam (voormalig vice-voorzitter Raad van Bestuur DSM en lid Task Force Biodiversiteit en Natuurlijke hulpbronnen) en Willem Ferwerda (algemeen directeur IUCN Nederland). Marian Oudeman (voorzitter Energieraad) is dagvoorzitter van het congres.

Uitkomsten

De uitkomsten van het congres worden ingebracht een high level bijeenkomst waar de top van het Nederlandse bedrijfsleven en wetenschap bij aanwezig is. Onder andere Alexander Rinnooy Kan (voorzitter Sociaal Economsiche Raad) en en Louise Vet (NERN) zullen deze high level bijeenkomst bezoeken. (De high level bijeenkomst wordt gehouden op 24 november en is alleen toegankelijk voor genodigden.)

Aanmelden en informatie

Wilt u een bijdrage leveren aan het toekomstig beleid dat de Nederlandse economie sterker maakt en biodiversiteit bevordert? Dan kunt u zich kostenloos inschrijven voor het congres `Biodiversiteit: Kansen voor een nieuwe Economie'. Op externe link: http://www.artis.nl/artis-academie/congres-biodiversiteit/ vindt u meer informatie.

Afzender


* Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie