Universiteit van Tilburg

Persbericht 1 november 2010

Universiteit van Tilburg ontvangt Al Gore

Economische strategie voor de 21e eeuw

Al Gore komt op dinsdag 23 november 2010 naar Nederland. De voormalige vicepresident van de Verenigde Staten opent dan het Tilburg Sustainability Center (TSC). Het TSC is opgericht om het onderzoek naar duurzaamheid aan de Universiteit van Tilburg te bundelen en versterken. Het TSC werkt op het snijvlak van economie, ethiek en recht aan onderwerpen als maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzame ontwikkeling, duurzaam beleggen, milieueconomie en klimaatverandering.

De opening van het Tilburg Sustainability Center vindt plaats tijdens de viering van de 83^ste Dies (verjaardag) van de Universiteit van Tilburg op 23 november 2010. De komst van Al Gore onderstreept het belang van wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijk debat op gebied van duurzaamheid. Duurzaamheid moet de basis worden voor de economie van de 21e eeuw, is de boodschap die Al Gore wereldwijd uitdraagt. In 2006 zette hij met de film `Een ongemakkelijke waarheid' het thema klimaatverandering met een klap op de kaart. In 2008, toen de financiële crisis pijnlijk duidelijk werd, gaf hij aan hoe economie en energiebeleid drastisch hervormd moesten worden. En nu, in 2010, komt hij met een systematische uitwerking daarvan: `Groen denken' is de uitdaging en de noodzaak voor bedrijven en landen die economisch succesvol willen blijven.

Naar verwachting trekt de lezing van Al Gore veel belangstellenden. Om zoveel mogelijk studenten en medewerkers een plaats te kunnen geven, zal de lezing ook te volgen zijn in een aanpalende collegezaal via een videoverbinding. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via onze website. Externe belangstellenden kunnen de Diesviering alleen bijwonen als zij een uitnodiging hebben ontvangen. Voor reserveringen en nadere informatie: specialevents@uvt.nl.