Nederlandse Tafeltennisbond


Oranjedames op volle sterkte in thuisduels European Nations League 5-11-2010

De Nederlandse tafeltennisdames spelen op dinsdag 23 november in Oss (tegen Spanje) en op vrijdag 10 december in Zoetermeer (tegen Oostenrijk) thuisinterlands voor de JOOLA European Nations League. De drievoudig regerend Europees kampioen speelt de twee wedstrijden op volle oorlogssterkte. Beide duels beginnen om 19:30 uur.

De Oranjedames spelen twee spannende thuisinterlands in Oss en Zoetermeer. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

Achim Sialino, technisch directeur van de Nederlandse Tafeltennisbond, maakte op een persconferentie in Oss de selectie bekend. Bondscoach Chen Zhibin kan voor de interlands kiezen uit Linda Creemers, Li Jiao, Li Jie, Carla Nouwen en Elena Timina. Tegen Oostenrijk zal Creemers ontbreken in verband met een competitiewedstrijd in de Duitse Bundesliga.

,,Thuisinterlands zijn voor ons dé mogelijkheid om te spelen voor eigen publiek. We hopen dan ook op veel fans die in het Oranje ons komen aanmoedigen, want daar gaan we beter van spelen'', bestempelde Linda Creemers het belang van de duels voor de tafeltennisdames.

Oranje speelde dit jaar al twee keer eerder tegen Spanje. Op de WK landenteams werd na een spannend duel met 3-2 gewonnen. Op de EK zegevierde Oranje in de kwartfinale afgetekend (3-0).Verschil met die duels is dat de de Zuid-Europeanen hun kopvrouw Shen Yanfei moeten missen op 23 november in Oss. Wel in actie komen Galia Dvorak, Sara Ramirez en Zhu Fang.

,,We willen graag de halve finales halen van de European Nations League. Dat betekent dat het team de opdracht heeft om beide thuisduels tegen Spanje en Oostenrijk te gaan winnen. De verschillen in Europa zijn klein, dus het beloven mooie wedstrijden te gaan worden'', aldus technisch directeur Achim Sialino.

De Nederlandse dames behaalden afgelopen september in Ostrava (Tsjechië) voor de derde keer op rij de Europese titel voor landenteams. Een unieke prestatie in de geschiedenis van het tafeltennis. De Oranjedames zijn door de NTTB dan ook voorgedragen voor de verkiezing sportploeg van het jaar bij het NOC*NSF Sportgala.

Een samenvatting van de persconferentie is te zien op Tafeltennis.TV

NTTB/HH