ThiemeMeulenhoff organiseert eerste congres Nederlands

09/11/2010 15:19

ThiemeMeulenhoff

Taal van (n)u biedt inspiratie en houvast in woelige taaltijd

Mondige leerlingen, die nauwelijks een 'echt' boek lezen; hoe hou je die bij de Nederlandse les? Deze problematiek staat op 23 november 2010 centraal tijdens het eerste ThiemeMeulenhoff Congres Nederlands, met als thema 'Taal van (n)u'. In DeFabrique(R) in Utrecht krijgen docenten Nederlands tijdens dit vakinhoudelijke congres zekerheid en houvast om leerlingen te motiveren en enthousiasmeren. En inspiratie van auteur Abdelkader Benali.

Taal van (n)u

Taal verandert voortdurend. Nieuwe media brengen nieuwe mogelijkheden, met daarbij nieuwe valkuilen. Zo leidt de opkomst van sociale media niet alleen tot steeds mondigere leerlingen, maar ook tot een afname van de kwaliteit van taalvaardigheid.

Docenten Nederlands worden haast gedwongen om mee te gaan in deze nieuwe ontwikkelingen, om de aansluiting te vinden én te behouden met hun leerling. Maar ze zoeken ook zekerheid en houvast in deze woelige tijden.

Het ThiemeMeulenhoff Congres Nederlands biedt volop vakinhoud, inspiratie en enthousiasme om met deze ontwikkelingen om te gaan. Verschillende docenten, medesamenstellers van het congresprogramma, leiden sessies als 'Het nieuwe examen', 'Hoe krijgt u uw leerlingen aan het lezen?', 'Hoe vermindert u uw nakijkwerk' en 'Spelen met spaties'.

Abdelkader Benali

Auteur Abdelkader Benali gaat de deelnemers vermaken met een inspirerende voordracht. De deelnemers worden bovendien aangemoedigd volop ervaringen te delen tijdens het congres met elkaar en met de buitenwereld via Twitter. Het programma en een volledig overzicht van alle sessies zijn te vinden op www.congresnederlands.nl.

http://www.congresnederlands.nl