Gemeente Ermelo


Cursus Aquafit4you

Fit en afgeslankt de winter door!
Op dinsdag 23 november start een nieuwe 10 weekse cursus Aquafit4you. Aquafit4you is een fitnessprogramma in het water, waarbij gebruik gemaakt wordt van speciaal hiervoor ontwikkeld materiaal. Er wordt gewerkt aan conditieverbetering, vetverbranding en spierversterking. Bij bewegen in het water wordt gebruik gemaakt van de waterweerstand, waardoor blessures en spierpijn na afloop slechts sporadisch voorkomen. Om uw inspanningen zelf te controleren wordt periodiek uw hartslag en calorieverbranding gemeten. Aquafit wordt gegeven in groepen van 12 personen maar het trainingsschema wordt individueel bepaald. Op deze manier kan iedereen deelnemen ongeacht leeftijd of getraindheid.

Diëtiste
Bij het Aquafit4you programma zijn 2 diëtistes betrokken. Bij hen kunt u terecht voor advies over uw voeding en over het gebruik van een maaltijdvervanger. Een goede uitgebalanceerde voeding helpt om uw streefgewicht te bereiken en om spiermassa op te bouwen. De combinatie van bewegen en de juiste voeding zorgt ervoor dat u een optimaal resultaat behaalt. Wanneer u voor een advies met gewone voeding kiest leert de diëtiste u wat gezonde voeding inhoudt en welke hoeveelheden u per dag mag gebruiken. Gebruik van de maaltijdvervanger kan u helpen in een korte periode op een verantwoorde manier een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen. De diëtiste begeleidt u bij het terug invoeren van de gewone maaltijden zodat verloren kilo's er niet opnieuw bijkomen. Tijdens de introductieles krijgt u uitgebreid uitleg en informatie onder andere over vergoedingen door de ziektekostenverzekeringen.

Introductieles en lestijden
Dinsdag 23 november is de introductieles. De cursus wordt gegeven in de weken 48, 49, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 en 9 . De laatste cursusdag is op 4 maart 2011. De lestijden zijn:

Dinsdag Maandag Donderdag Groep A 18:45 - 19.45 Groep E 09.00 - 10.00 Groep F 10.00 - 11.00 Groep B 19.15 - 20.15
Groep C 19.45 - 20.45
Groep D 20.15 - 21.15

Kosten
De kosten van de cursus zijn EUR 48,00 (10 weken 1x per week). Wilt u extra gebruik maken van een 2e en/of 3e trainingsmoment op maandag en/of donderdag dan zijn de kosten EUR 72,60. De lespas dient u op 23 november aan te schaffen. De kosten van de diëtistes kunnen met een verwijzing gedeclareerd worden bij de verzekering. Persoonlijke informatie krijgt u op de introductieavond op 23 november. U kunt zich aanmelden bij de receptie van Calluna: tel. 554244. Namens "Calluna" wordt u begeleid door de aquasportdocentes Marjan van den Brink en Barbara Doreleijers. Eline Binkhorst en Natascha van Rijssen begeleiden u namens diëtistenpraktijk "Simpl. Food.