Hogeschool Windesheim

Persbericht, 16 november 2010

Dinsdag 23 november spreekt VU medisch centrum bestuursvoorzitter Elmer Mulder bij Windesheim over dienend leiderschap âde kracht van kwetsbaarheidâ. Dienend leiderschap zorgt volgens Mulder voor meer rendement, bijzondere resultaten en is de sleutel tot een gezonde organisatie met tevreden medewerkersâ. Seminars bieden vervolgens zicht op verschillende aspecten van dienend leiderschap. Het programma start om 14.45 uur in de Gert Veenhovenzaal op de Campus in Zwolle.

Dienend leiderschap levert rendement op
Dienend leiderschap staat in Nederland steeds vaker in de belangstelling. Maar wat houdt het in en wat betekent het voor een leidinggevende? Wat is het belang van dit âleiderschap van de toekomstâ? Waar haalt een dienend leider inspiratie en bezieling vandaan? Elmer Mulder gaat dieper in op deze vragen en spreekt over zijn ervaringen. Hij toont aan dat dienend leiderschap bij het VU medisch centrum rendement heeft opgeleverd op het gebied van kwaliteit, prestatie en financiën.

Elmer Mulder, is voorzitter van de raad van bestuur van het VUmc. Onder het motto âdienend leiderschapâ geeft Mulder alweer bijna tien jaar geruisloos leiding aan het VUmc. Hij werd in 2009 verkozen tot influencer van het jaar.

Programma
Naast de lezing van Elmer Mulder kunnen aanwezigen kiezen uit vier seminars. Belangstellenden kunnen voor de inhoud van deze seminars kijken op www.vuconnected.nl (agenda). Kosten voor deelname zijn â¬10,-, leden vereniging VU-Windesheim betalen â¬5,-, medewerkers en studenten van Windesheim hebben gratis toegang. Je kunt je anmelden via het aanmeldformulier. Â